Ma pan w zupełności racje, Panie Czepialski ¬le dobrałem słowa, chodziło mi o to że Lenny już wydanie stabilne. Moja winaAkkon pisze:Nie jest już zamrożony, bo na walentynki został wydany jako pełnoprawny system stabilny!winnetou pisze:
Z tego co wiem to Lenny już jest od dawna zamrożony i teraz figuruje jako linia stabilna
Dystrybucja dla mnie? Debian - warto?
Pójde do spowiedzilis6502 pisze:lamek, pkt 3? Grzeszysz Debiana z Ubuntu co najwyżej łączy format pakietów.
Chodziło mi raczej o całkowitą zmiane repo z lenny na sida?Lamek, błagam, nigdy nie mieszaj dystrybucji stabilnej z niestabilną Debiana, a w szczególności nie polecaj tego początkującym.2)Moim zdaniem Lenny jest stabilny, jesli chesz posiadać najnowsze oprogramowanie dodajesz do source.list repo do sida
Tak też nie wolno?
-
- Senior Member
Wszystko wolno. Tylko, znacznie lepiej, prościej i bezproblemowo jest bądź zainstalować sida z weekly czy daily builds, bądź zainstalować testing w wersji base i wówczas przejść na sida. Inne rozwiązania, a szczególnie im dalej od ukazania się wersji stable, są niekiedy bardzo hardcore'owym, nie zawsze dającym dobre efekty.lamek pisze: Tak też nie wolno?
-
- Beginner
Re: Dystrybucja dla mnie? Debian - warto?
Mamy gdzieś tu wątek z "cytatami z życia forum"? :->adam_993 pisze:Ubuntu niezłe, ale wydaje mi się, że ten system "poniża mnie". Jest tak prosty, że aż nudny.
Według mnie ten temat to czysty spam i nonsens, używaj takiej dystrybucji jaka Ci się podoba i cały czas testuj, czy to na wirtualkach, czy metodą klasyczną. Jak chcesz się nauczyć Linuksa to zacznij do Slackware. Ja tak przynajmniej zrobiłem. Ubuntu to świetny system operacyjny ale odbiega on całkowicie od architektury Systemu V i posix.