Dobra, problem jest taki, że Eclipse owszem chodzi, ale jaaaak Jak nic nie robię, to oczywiście jest spoko ale jak COKOLWIEK spróbuję zadziałać (wpisywanie z uzupełnianiem kodu, przeglądanie listy podpowiedzi i takie tam, nawet zmiana rozmiaru okna!), to nagle mam z 0% 100% zużycia procka i wszystko tnie :/
Rozmawiałem z paroma użytkownikami linuxa, i mówili że u nich jest podobnie, ale u nich eclipse ścina też pod win. Za to mi pod winXP Eclipse śmiga razem z kilkoma wymagającymi programami w tle:/ No więc co jest nie tak? Może ktoś miał podobny problem i wie jak go rozwiązać? Bardzo mi na tym zależy, bo chciałem się przerzucić na linuxa, ale z czego jak z czego, ale z Eclipse nie zrezygnuję
problemy z eclipse
hard: AMD Athlon64 3200+, 1GB DDR, wbudowany GeForce 6100
soft: Debian etch, KDE, eclipse 3.2 (mniej więcej), jvm1.5,jdk1.5 + doinstalowane ręcznie (z bianrek) jdk1.6.. może problem w tym, że to jdk1.6 mam z sunowskiej binarki instalowane, bez przerabiania tego na .deb?
A może ta wersja jest jakaś nieteges?
soft: Debian etch, KDE, eclipse 3.2 (mniej więcej), jvm1.5,jdk1.5 + doinstalowane ręcznie (z bianrek) jdk1.6.. może problem w tym, że to jdk1.6 mam z sunowskiej binarki instalowane, bez przerabiania tego na .deb?
A może ta wersja jest jakaś nieteges?
gcj i pochodne wywaliłem od razu:] java1.6 mam z binarek zainstalowaną, exporty też są... nie wiem:/ ale ściągnę jeszcze eclipse ze strony a wywalę tą z paczki, może to coś da:/.
[ Dodano: 2007-03-29, 00:08 ]
dobra, wywaliłem eclipse dostarczane z debianem, ściągnąłem sobie tara z http://www.eclipse.org na linuxa 64 gtk i już prawie było ok. Jeszcze tylko dorzuciłem do eclipse.ini linijke -XX:MaxPermSize=128M (czyli zwiększyłem o 64M jakąś javową pamięc:/). I teraz wygląda na to, że da się pracować Fakt, 400M Ramu to nie mało jak na jeden program... ale wyglądało to tak, że sam iceweasel zżera mi prawie 250M, choć nie mam pojęcia na co ^^
[ Dodano: 2007-03-29, 00:08 ]
dobra, wywaliłem eclipse dostarczane z debianem, ściągnąłem sobie tara z http://www.eclipse.org na linuxa 64 gtk i już prawie było ok. Jeszcze tylko dorzuciłem do eclipse.ini linijke -XX:MaxPermSize=128M (czyli zwiększyłem o 64M jakąś javową pamięc:/). I teraz wygląda na to, że da się pracować Fakt, 400M Ramu to nie mało jak na jeden program... ale wyglądało to tak, że sam iceweasel zżera mi prawie 250M, choć nie mam pojęcia na co ^^