virtualnie

Wszystko Off Topic
fanatico
Beginner

virtualnie

Post autor: fanatico »

Witam.Czy jest możliwość zainstalowania Debiana na Windowsie :?: . Chodzi mi o to żeby podczas pracy w pracy móc sobie czasami uprzyjemnić dzień i pogrzebać troszkę w tym co najlepsze.
Konkretnie to jakiś wirtualny Debian.Wiem , że mogę korzystać z jakiejś live cd , ale to nie to - zresztą nie mam nawet takiej możliwości. Jeżeli pytanie jest nie na poziomie to przepraszam ale z tego co się orientuje to istnieje taka możliwość - tylko może ja źle to w słowa ubieram :-P
maciekr
Beginner

Post autor: maciekr »

kiedyś się bawiłem w takie cuda, robiłem to za pomocą VMware Server.
Kaka'
Senior Member

Post autor: Kaka' »

Tak jest taka możliwość, ale jest jeszcze inna... £ączysz się z pracy do Twojego komputera przez ssh i viola ;)
velmafia
Member

Post autor: velmafia »

fanatico pisze:Chodzi mi o to żeby podczas pracy w pracy móc sobie czasami uprzyjemnić dzień i pogrzebać troszkę w tym co najlepsze.
Widzę że podczas pracy masz dużo zajęć ]maciekr[/b] możesz w pracy postawić Debiana na VMware

a jeżeli wystarczy Ci konsola, to możesz logować się na swoim domowym kompie poprzez ssh (wystarczy mieć na windzie mały programik: putty)

PS.
może lepiej pogadać z szefem o migracji na Debiana? ;)

aloha
chyl-o
Junior Member

Post autor: chyl-o »

Jak masz w pracy w miare dobry sprzet to dobrym rozwiazaniem jest postawienie wirtualnej maszyny( uzywalem kiedys vmware workstation - sprawdza sie dobrze ), ale jak masz jakiegos rzęcha to to Ci nie pojdzie za dobrze.
dzidzius80
Beginner

Post autor: dzidzius80 »

Nie wiem czy nie walne glupoty, ale kiedys widzialem fajny wirtual desktop przez ktorego mozna balo swietnie z Windy operowac w Gnome za pomoca okienka.

Pozdrawiam.
Partition

Post autor: Partition »

ODPOWIEDZ