Instaluję pakiety rozpakowane z tego miejsca.
W efekcie po uruchomieniu pojawia mi się menu pisane cyrylicą. Nie mam już pomysłu jak do tego podejść. Przy instalacji 2.4 z dostępnych domyślnie pakietów menu jest polskie.
Sigo, pakietu tego w pobranym zbiorze nie ma, próba instalacji ,,aptitude install'' tylko bałaganu narobiła w pakietach. Openoffice w ogóle nie działa, z czym się zaraz uporam. ArnVaker, wszystko pięknie tylko zapominasz się, że trzeba mieć adres do wpisu w source.list. Niestety nie udało mi się go znaleźć. Jak Tobie nie udało się go podać.
Adres repozytorium z backportami do wersji lenny jest poprawny i działa tak jak należy. Nigdzie nie podkreśliłeś, że otrzymujesz błędy przy aktualizacji list pakietów, tym bardziej nie wiadomo jaki to błąd.
Najprawdopodobniej robisz coś źle - u mnie działa.
Musisz dodać dokładnie ten wpis do /etc/apt/sources.list:
W: GPG error: [url]http://www.backports.org[/url] lenny-backports Release: Następujące podpisy nie mogły zostać zweryfikowane z powodu braku klucza publicznego: NO_PUBKEY EA8E8B2116BA136C
Pozostałe źródła działają poprawnie to nie pobiera listy pakietów.
Punkt pierwszy, jakbym chciał przeszukiwać internet jak to zrobić nie pisał bym tylko sobie znalazł. Punkt drugi pobrało listę pakietów szkoda tylko że niema w niej OO3.
Cóż jak zwykle najszybciej i najskuteczniej znaleść rozwiązanie samemu, jak zawsze jest tak banalne że aż można przeoczyć.