Wasze ulubione gry czyli gra wszech czasów?
Ja tam regularnie wracam do nethacka :-)
Co do popełniania własnych - kiedyś (będą już prawie dwa lata) na zaliczenie popełniłem konsolową wersję gry w okręty, z najbardziej tradycyjnymi zasadami jak się da. W ramach testów rozprowadziłem ją wśród znajomych z pracy i po rodzinie. Jakież było zaskoczenie, gdy ze 2 miesiące temu dowiedziałem się, że niektórzy nadal w te okręty grają :-)
Co do popełniania własnych - kiedyś (będą już prawie dwa lata) na zaliczenie popełniłem konsolową wersję gry w okręty, z najbardziej tradycyjnymi zasadami jak się da. W ramach testów rozprowadziłem ją wśród znajomych z pracy i po rodzinie. Jakież było zaskoczenie, gdy ze 2 miesiące temu dowiedziałem się, że niektórzy nadal w te okręty grają :-)
-
I - PC
1. Fallout 2 & 1 (specjalnie taka kolejność) - klimat
2. Morrowind - klimat + wątki poboczne
3. Gothic - całokształt
4. HoMM3+dodatki (również te nieoficjalne)
II - C64
1. Moonfall - super grafika wektorowa (wrażenie 3D) i wolność odkrywania świata
2. seria Dizzy
4. Defender of the Crown
3. Emlyn Hughes Soccer
1. Fallout 2 & 1 (specjalnie taka kolejność) - klimat
2. Morrowind - klimat + wątki poboczne
3. Gothic - całokształt
4. HoMM3+dodatki (również te nieoficjalne)
II - C64
1. Moonfall - super grafika wektorowa (wrażenie 3D) i wolność odkrywania świata
2. seria Dizzy
4. Defender of the Crown
3. Emlyn Hughes Soccer
Nie możliwe, ja przeszedłem całego na wine 1.1.13. Ta gra działa bez większych problemów, pewnie nie przeprowadziłeś konfiguracji Gothic-a zgodnie z zaleceniami na WineHQ. W pliku konfiguracyjnym Gothica (gothic.ini) w odszukaj linię:lis6502 pisze:Lemmingi, Bombjack, Tetris ] Gothic2, ale z dodatkiem 'Noc Kruka' (niestety, mnie na wine nie ruszył).
Kod: Zaznacz cały
musicEnabled=1 (ustaw na 0)
scaleVideo=1 (ustaw na 0)
enableLogoVideo=1 (ustaw na 0)
Wrzuć logi z konsoli, jestem fanem gothic-a. Szkoda, że Gothic-a III nie darady bardziej zoptymalizować.