[+] nie można zainstalowa
kuga_g, gtk2-engines-pixbuf jest zarówno w Squeeze http://packages.debian.org/squeeze/gtk2-engines-pixbuf jaki i w Sidzie.
Sam dwa dni temu to instalowałem.
edit.
Przepraszam nie zobaczyłem dokładnie, o który pakiet chodzi. Jeszcze raz przepraszam za offtopa.
Sam dwa dni temu to instalowałem.
edit.
Przepraszam nie zobaczyłem dokładnie, o który pakiet chodzi. Jeszcze raz przepraszam za offtopa.
Aptitude stwierdził, że nie da się tego pakietu zainstalować? O ile mi wiadomo, to nawet na systemie bez środowiska graficznego powinien znaleźć rozwiązanie (zainstalować wszystkie pakiety, które są wymagane).canu pisze:nie dało rady nic z tym zrobić pod xfce więc zainstalowałem gnome i póki co wszytko śmiga jak należy.
todevor, mówimy o gtk-engines-pixmap, który w Debianie ostatnio widziany był w Etchu.
Pakiet gtk2-engines-pixbuf jest dostępny w każdej obecnie wspieranej gałęzi.
Zapewne firefox nie umieszcza informacji w useragencie, iż używasz Debiana, tylko ogólnie - linuksa.
Więc jeśli chodzi o ,,user agenta'' sprawa wygląda następująco:
w pasku adresu przeglądarki wpisujemy:
Wchodzimy do pliku konfiguracyjnego.
Następnie klikamy PPM (prawy przycisk myszy) i wybieramy opcję:
Wpisujemy:
Następnie:
Wychodzimy i po temacie.
Chciałbym podziękować pomocy jednego z użytkowników forum, który podłączył się na gadu i podał mi rozwiązanie jeszcze raz z góry dziękuję w imię całej społeczności Debiana.
w pasku adresu przeglądarki wpisujemy:
Kod: Zaznacz cały
about:config
Następnie klikamy PPM (prawy przycisk myszy) i wybieramy opcję:
Dodaj ustawienie typu £ańcuch
general.useragent.override
Mozilla/5.0 (X11; U; Linux (architektura u mnie np. i686); pl-PL; rv:1.9.0.7) Gecko/2009030810 Firefox/3.0.10 (Debian-3.0.9-1).
Chciałbym podziękować pomocy jednego z użytkowników forum, który podłączył się na gadu i podał mi rozwiązanie jeszcze raz z góry dziękuję w imię całej społeczności Debiana.