KMail - ustawienia antyspamowe
KMail - ustawienia antyspamowe
Jak można w KMail (KDE 4) ustawić aby pewne wybrane przeze mnie wiadomości były uznawane za spam po adresie maila
-
- Senior Member
Mała podpinka:
Jako filtra spamu używam Bogofilter. Wyglada na to, ze filtr działa w nowym KDE tak jak działal w starym , natomiast za cholerę nie da się umiescic na pasku w Kmailu przyciskow do oznaczania wiadomosci jako spam/nie-spam. Na dodatek za kazdym razem gdy wchodze w konfiguracje filtrow antyspamowych pokazuje mi ze Bogofilter jest dostepny, ale nie skonfigurowany Ktos jeszcze to zaobserwowal?
Jako filtra spamu używam Bogofilter. Wyglada na to, ze filtr działa w nowym KDE tak jak działal w starym , natomiast za cholerę nie da się umiescic na pasku w Kmailu przyciskow do oznaczania wiadomosci jako spam/nie-spam. Na dodatek za kazdym razem gdy wchodze w konfiguracje filtrow antyspamowych pokazuje mi ze Bogofilter jest dostepny, ale nie skonfigurowany Ktos jeszcze to zaobserwowal?
-
- Senior Member
Którą - dokładnie - masz wersję KMaila? W istocie, w pewnym momencie (to była chyba KDE4.2.1 lub 2) u mnie wyglądało to podobnie z tym, że:
- filtr dał się skonfigurować i działał
- przez pewien czas w nie było przycisków, choć była opcja pod PPM
- potem pojawiły się przyciski dostępne z "podmenu" na pasku, jednak możliwość ich użycia praktycznie nie istniała.
W KDE4.2.3 oraz obecnie w KDE4.3 beta - wróciło do normy.
- filtr dał się skonfigurować i działał
- przez pewien czas w nie było przycisków, choć była opcja pod PPM
- potem pojawiły się przyciski dostępne z "podmenu" na pasku, jednak możliwość ich użycia praktycznie nie istniała.
W KDE4.2.3 oraz obecnie w KDE4.3 beta - wróciło do normy.