Witam wszystkich. Mam pytanie. Czy da się we Fluxboxie wyłączyć ten denerwujący (przynajmniej mnie) efekt przyciągania okien do każdej krawędzi pulpitu/okna/programu itd.? Szukałem ale niestety nic nie znalazłem. Z góry dziękiuję.
Fluxbox jest tak dobry, że jego deweloperzy zaczynają się chyba nudzić... a z tego pojawiają się nam tego typu kwiatki w funkcjonalności, tzw. uszczęśliwianie na siłę. Z ostatnich "ulepszeń" nie mogę odżałować rezygnacji z pliku "group" i wrzucenie wszystkich ustawień aplikacji do pliku "apps"... a "dzięki temu" kilku rzeczy nie można już skonfigurować, po prostu się nie da - jedną z tych rzeczy zgłosiłem już deweloperom, poprawka ma być w następnej wersji, ale... to co w sposób "naturalny" robiło się w kilku liniach pliku "group" będzie wymagało wielokrotnego powielania tych samych wpisów i udziwniania w pliku "apps"... Po prostu śmiechu warte, deweloperzy zapominają o starej dobrej zasadzie KISS - po co udziwniać i komplikować rzeczy które działają dobrze?
Wątpię. O ile się nie mylę, ostateczne wprowadzenie tej funkcji zależy od deweloperów Debiana - to oni skompilowali paczki z obsługą przyciągania okien.