Pytanie do moderatora o `cenzur

Ogólne pytania dotyczące systemu
tomekmad

Post autor: tomekmad »

fnmirk piszesz za długie posty, komu się chce to czytać proszę Cię. A jak uważasz, że jestem winny za błędy w dokumentacji bo ich nie zgłaszam to przekonaj twojego prawnika czy księdza na plebani żeby je zgłaszał skoro Debian jest dla każdego, a nie wmawiaj wszystkim co się nie znają że Linuxy to super systemy, nic nie trzeba robić przy nich, a praca z nimi jest łatwa niczym zamiatanie podłogi w kuchni.
fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

tomekmad, przesadziłeś już w tym momencie i to na całej linii. Rozpocząłeś ważenie tego piwa to go teraz wypij. Jeżeli zamierzasz mnie obrażać przekręcając mój pseudonim to właśnie to uczyniłeś. Okazujesz również arogancję i brak dobrego wychowania w sposobie prowadzania dyskusji.
tomekmad pisze:FMIRK piszesz za długie posty, komu się chce to czytać prosze Cię. A jak uważasz, że jestem winny za błędy w dokumentacji bo ich nie zgłaszam to przekonaj twojego prawnika czy księdza na plebani żeby je zgłaszał skoro Debian jest dla każdego, a nie wmawiaj wszystkim co się nie znają że Linuxy to super systemy, nic nie trzeba robić przy nich, a praca z nimi jest łatwa niczym zamiatanie podłogi w kuchni.
tomekmad

Mam pomysł! Może nasze nicki (pseudonimy jakby ktoś nie wiedział) też zmieńmy na "normalne, polskie i poprawne", żeby jak ktoś się zarejestruje na tym forum to nie pomyślał, że jesteśmy niepoważni. Np. imieniem i nazwiskiem?

[ Dodano: 2009-07-03, 15:59 ]
fnmirk pisze:tomekmad, przesadziłeś już w tym momencie i to na całej linii. Rozpocząłeś ważenie tego piwa to go teraz wypij. Jeżeli zamierzasz mnie obrażać przekręcając mój pseudonim to właśnie to uczyniłeś.
Przepraszam, to było niezamierzone, już poprawiam.
winnetou

Post autor: winnetou »

tomekmad pisze:Mam pomysł! Może nasze nicki (pseudonimy jakby ktoś nie wiedział) też zmieńmy na "normalne, polskie i poprawne", żeby jak ktoś się zarejestruje na tym forum to nie pomyślał, że jesteśmy niepoważni. Np. imieniem i nazwiskiem?
Nie przeginaj, to moja działka.
ArnVaker

Post autor: ArnVaker »

fnmirk, napisałeś długiego i mądrego posta, z którego nic nowego nie wynika. Znasz nasze stanowisko, my znamy Twoje. Ty tu jesteś moderatorem, nie my. Chcesz dalej ciągnąć tę dyskusję? Proszę bardzo.
fnmirk pisze:Problem był wielokrotnie omawiany zarówno w gronie moderatorów jak i na forum. Zasady są jasne. Piszesz poprawnie po polsku i bez żadnych ,,makaronizmów'' i bez posługiwania się ,,slangiem internetowym''.
Ciekaw jestem, jak wyglądało to "omawianie w gronie moderatorów"?

Moderator ruun przedstawił już swoją opinię.
ruun pisze:Problem dotyczy tylko fnmirka. Przy moim pełnym szacunku dla jego zangarzowania i wiedzy, nigdy nie popierałem i nadal nie popieram jego stylu moderowania. Jestem zdania że ogólnie akceptowalny slang internetowy i informatyczny powinien być przepuszczany.
Czyżby wyłącznie ruun miał takie zdanie na ten temat?

Posty, których autorem jest moderator AdeBe. "repo", "binarek", "buga", "bootuje się", "hmm...", "ok", "AFAIK", "IMHO" :?:

Posty, których autorem jest moderator pavbaranov. "net", "info", "hmmm...", "diablo szybka", "leaking", "hardcore'owym", "IMO", "Powodzonka", "downgrade", "zupgrade'ować" :?:

Posty, których autorem jest moderator Rad. "user", "restorował", "hardware'u", "AFAIK", "Lol", "target", "boardów", "OIDP", "patch", "Grepnij konfig" :?:

Czy tylko mi się wydaje, że promowane przez Ciebie stanowisko jest wyłącznie Twoim spojrzeniem na tę sprawę? Nawet administrator forum najwyraźniej nie widzi w tym problemu.

Gdzie? A choćby w Regulaminie.
Radex pisze:Regulamin by Moderatorzy
Co to niby znaczy "Regulamin by Moderatorzy" :?:
tomekmad

Jakby fnmirk poprawiał innych moderatorów albo administratora to by go wywalili, dlatego tego nie robi :P
Awatar użytkownika
grzesiek
Junior Member

Post autor: grzesiek »

gielo ma racje co do specyficznej grupy, forum to forum, nie prawda, że polszczyzna zanika - trzeba kupować książki o Linuksie i czytać ;-).
To nie my sobie narzuciliśmy taki slang, to twórcy samego systemu.
Adwokaci powiadasz... oni za darmo nie pracują, nie ta grupa ludzi, a jeżeli znaleźli się tacy zwolennicy to na pewno używają slangu Linuksowego.
Zabawna sytuacja - dyskusja o wolności słowa na forum WOLNEGO systemu - Ci od Windowsa z nas zgniją, bo to paranoja jest.
ArnVaker

Post autor: ArnVaker »

tomekmad pisze:Jakby fnmirk poprawiał innych moderatorów albo administratora to by go wywalili, dlatego tego nie robi :P
Nie o to chodzi.
fnmirk
Senior Member

ArnVaker, w taki sposób nic nie udowodniłeś. Tylko tyle, że nie jestem wstanie przejrzeć 100% nowych wiadomości. Spójrz na daty tematów/wiadomości. Datę ostatniej aktualizacji regulaminu. Wykonaj inne statystyki dowodzące innych kwestii poruszanych w tym temacie.
Ja i ruun różnimy się w różnych sprawach ale zawsze mamy na względzie dobro i porządek na forum.
fnmirk
Senior Member

Uważam, że dalsza dyskusja w obecnej sytuacji mija się z celem. Wszystko co miało być powiedziane zostało powiedziane. Znaczna część użytkowników forum jest już na wakacjach i nie zabrała głosu. W obecnej chwili co niektórzy lekceważą problemy, które są bardzo poważne i ich przerastają lub boją się podjęcia rzuconego wyzwania. Proponuję to zakończyć. Nie widzę najmniejszego sensu kiedy zamiast argumentów stosowane są formy lekceważenie spraw bardzo poważnych.

Widać demokracja nie zawsze jest najlepszym rozwiązaniem.
Zablokowany