Czy to atak hakerów?
Skopiowałem całą stronkę i okazało się ze wystarczy pobrać stronę www na dysk i Curl i widać skutki banalnie można ,,schackować'' tę stronę. Nie zrobiłem ci tego na głównej stronie www, nie bawię się w to i nie mam zamiaru.
Ta osoba ma kupiony serwer VPS w OVH.PL i z serwera dokonuje ataków, maskuje swoje IP. Oraz ma serwer proxy i dlatego co chwilę jest w logach. Jak to możliwe, możliwe, kilka przeglądarek www i już.
Proponuję przeczytać szkołę hakerów, bo ,,neokids'' Ci się włamią
http://images43.fotosik.pl/158/c5b80eaebcd9327d.png
Ta osoba ma kupiony serwer VPS w OVH.PL i z serwera dokonuje ataków, maskuje swoje IP. Oraz ma serwer proxy i dlatego co chwilę jest w logach. Jak to możliwe, możliwe, kilka przeglądarek www i już.
Proponuję przeczytać szkołę hakerów, bo ,,neokids'' Ci się włamią
http://images43.fotosik.pl/158/c5b80eaebcd9327d.png
uszek2007, coś mi za bardzo nie chce się wierzyć w to Twoje "włamanie", bo tak to ja też potrafie. :-P
Wyświetlić sobie źródło strony w przegladarce, wpisać pare swoich słów, zapisać, potem zrobić zrzut i napisać właścicielowi strony:
"No cześć właśnie Ci się włamałem na strone, ale mam dobre serce, to tylko na chwile i strone po zrobieniu zrzutu zaraz doprowadziłem do pierwotnego stanu..." xD
Wyświetlić sobie źródło strony w przegladarce, wpisać pare swoich słów, zapisać, potem zrobić zrzut i napisać właścicielowi strony:
"No cześć właśnie Ci się włamałem na strone, ale mam dobre serce, to tylko na chwile i strone po zrobieniu zrzutu zaraz doprowadziłem do pierwotnego stanu..." xD
uszek2007, skoro jesteś taki obeznany to pomógłbyś chłopakowi bo jak znam życie książki nie przeczyta, ba sam bym jej nie przeczytał, mam co robić w wolnym czasie. "W tych sprawach" stricte serwerowych jestem zielony dlatego nic nie pomogę, ale Ty jak najbardziej mógłbyś. Nie ma nic bardziej wkurzającego jak "banda" małoletnich "chakierów" robiących sobie z Twojej strony internetowej poligon doświadczalny.
Gdybym nie miał sprawy w sądzie to bym główną stronę zhackował nie, świeci mi się kolejna kara 15 tys. zł i zawiasy na 2 lata, na 1 rok. Nie wypowiadam się na temat zabezpieczeń i jak to zrobiłem. Bawcie się sami.
Miss Debianova, słuchaj podeślę Ci skrypt jak chcesz i on sam zrobi ,,own'3d''.
Uruchomisz go tylko w konsolce i CyA, i strony nie było. Nie odpowiadam za to co się może stać.
Lecz cała zawartość public_html poleci bezpowrotnie.
Przeczytaj szkołę hakerów i się dowiedz jak to się robi bo zielonych nie brakuje, byłem raz już za to karany. Nie bawię się w to bo mnie nie stać na taką karę. Aby tę stronę ukraść wystarczy Curl, i można hasła z cgi wydobyć gdyby logi były kasowane to by strona była by zabezpieczona. Myśl to nie boli.
Przeczytaj.
Po prostu masz w przeglądarce Swojej coś co ułatwia sprawę. Nie będę mówił co?
Firefox jest na to tez podatny?
Skoro nie używasz Windows to dlaczego moderowałeś na nim stronę?
Miss Debianova, słuchaj podeślę Ci skrypt jak chcesz i on sam zrobi ,,own'3d''.
Uruchomisz go tylko w konsolce i CyA, i strony nie było. Nie odpowiadam za to co się może stać.
Lecz cała zawartość public_html poleci bezpowrotnie.
Przeczytaj szkołę hakerów i się dowiedz jak to się robi bo zielonych nie brakuje, byłem raz już za to karany. Nie bawię się w to bo mnie nie stać na taką karę. Aby tę stronę ukraść wystarczy Curl, i można hasła z cgi wydobyć gdyby logi były kasowane to by strona była by zabezpieczona. Myśl to nie boli.
Przeczytaj.
Tysiące stron internetowych zostało zaatakowanych szybko rozprzestrzeniającym się kodem instalującym mieszankę złośliwego oprogramowania na komputerach internautów, którzy zdecydują się odwiedzić te witryny. Kod wykorzystuje nieznaną do tej pory lukę w przeglądarce Internet Explorer.
Ofiarą ataku padło ponad 1000 serwisów – zawierają one odnośniki przekierowujące użytkowników do stron wykorzystujących lukę w składniku Internet Explorera FF. Błędem powinni zmartwić się użytkownicy systemów Windows XP oraz 2003 .
„Atakujący jest w stanie uzyskać te sama prawa, co lokalny użytkownik komputera” – ostrzega Microsoft w biuletynie. „Dzięki Internet Explorerowi do wykonania kodu może dojść nawet bez ingerencji internauty”.
Po prostu masz w przeglądarce Swojej coś co ułatwia sprawę. Nie będę mówił co?
Firefox jest na to tez podatny?
Skoro nie używasz Windows to dlaczego moderowałeś na nim stronę?
Niestety nie bawię się w to, a tu jak chcecie jest skrypt. Chętny niech to odpali w konsolce.
http://odsiebie.com/pokaz/4063146---30fc.html
Uwaga! Wyświetli się na www Own'3d.
Katiusha , Miss Debianova "z dedykacją dla niedowiarka"
oraz jej awatar.
Jak jest ktoś dobry niech odpali ten skrypt raczej zakładam się o piwo, że nikomu się to nie uda.
http://odsiebie.com/pokaz/4063146---30fc.html
Uwaga! Wyświetli się na www Own'3d.
Katiusha , Miss Debianova "z dedykacją dla niedowiarka"
oraz jej awatar.
Jak jest ktoś dobry niech odpali ten skrypt raczej zakładam się o piwo, że nikomu się to nie uda.
Nie odpali bo to nie skrypt do ataku zdalnego z tego co zauwazylem, a przerobiony plik:
Tak z czystej ciekawosci jezeli chodzi o szkole hackerow (ogólne informacje w tej ksiazce są przestarzale i w wiekszosci bezuzyteczne) gdzie znalazłeś informacje na ten temat, o ktorym wpomniales wczesniej.
mam racje?AMX - After Effects Motion Exchange File (Adobe Systems Incorporated)
Tak z czystej ciekawosci jezeli chodzi o szkole hackerow (ogólne informacje w tej ksiazce są przestarzale i w wiekszosci bezuzyteczne) gdzie znalazłeś informacje na ten temat, o ktorym wpomniales wczesniej.
no i kto to sa ,,neokinds''? Ja slyszalem tylko o ,,scriptkiddies''.Proponuję przeczytać szkołę hakerów, bo ,,neokids'' Ci się włamią
Neokids to dzieci neostrady... innymi mówiąc słowami określa się tym mianem lamerów, zielonych czy jak tam chcesz ich nazwać z racji tego że Neostrada to bardzo popularny dostęp do internetu dzisiaj.
Uszek może wiesz troszkę, ale widać że dałeś się naciągnąć na kupno tej szkoły hackerów i teraz myślisz że wielki znawca z Ciebie
Prawdziwy hacker nigdy nie chwali się tym co zrobił, jaką ma wiedzę, i że jest hackerem.
Poza tym jeśli masz te zawiasy i tę karę to widać za mały włam na jakiś serwis, więc jak się dałeś złapać to wcale taki kozak nie jesteś.
Uszek może wiesz troszkę, ale widać że dałeś się naciągnąć na kupno tej szkoły hackerów i teraz myślisz że wielki znawca z Ciebie
Prawdziwy hacker nigdy nie chwali się tym co zrobił, jaką ma wiedzę, i że jest hackerem.
Poza tym jeśli masz te zawiasy i tę karę to widać za mały włam na jakiś serwis, więc jak się dałeś złapać to wcale taki kozak nie jesteś.