Czy to atak hakerów?

Masz problemy z siecią bądź internetem? Zapytaj tu
szpuni
Beginner

Post autor: szpuni »

Osobiscie sam kupilem ta szkole hackerow z czystej ciekawości co w niej jest.
Ogolnie jest dobra jezeli chodzi o ludzi ktorzy nic nie wiedza o atakach sieciowych, niektore rzeczy sa wytlumaczone dosc przystepnie. Ale jak ktos chce zdobyc taka wiedze to raczej polecałbym poszukac w sieci bo wiecej mozna znaleźć.

Ale tekst:
Niestety nie bawię się w to
powtarzany w kazdym poscie jest co najmniej zabawny.
Prawdziwy hacker nigdy nie chwali się tym co zrobił, jaką ma wiedzę, i że jest hackerem.
Swieta prawda :D
Shakez
Beginner

Post autor: Shakez »

Fajnie uszek że się odezwałeś w tym temacie bo to mnie uspokoiło. Jeżeli tacy hackerzy mają atakować moją stronę to już niczym się nie martwie. Choć nikogo nie lekceważę bo nie ma strony na świecie która jest bezpieczna.
Ale wróćmy do tematu. Sprawdzałem hosty tych IP które "atakują". Wychodzi na to że są to serwery znanych firm hostingowych jak np. linuxpl.com, netart.pl itp. Więc atak nie jest dokonywany z proxy tylko z serwera www. Więc musi to być jakiś skrypt php i być może dlatego nie ma nazwy przeglądarki ani strony odsyłającej. Poradziłem sobie już z tym problemem ale zostaje ciekawość co to za skrypt. I zawsze wchodzi tylko na stronę główną. Hmmmm

Aha uszek jak będziesz hackował moją stronę to nie zapomnij klikać w reklamy.
uszek2007

Post autor: uszek2007 »

Jak nie wiesz co to amx to nie pisz.
AMX - After Effects Motion Exchange File (Adobe Systems Incorporated)
Nie prawda to jest jesteś kozak to go otwórz tylko nie DeAmx i wklej mi zawartość ,,buahahahaha No0bki''.

Programy tworzą amxy, najpierw pwny później amxy.

Ostatnie nie wiesz o co chodzi nigdy się nie dowiesz. Myśl to nie boli.
szpuni
Beginner

Post autor: szpuni »

uszek2007, poruszyl mnie tez twoj post az do lez.

Nikt nie kwestionuje twojej wiedzy, totez nie kazdy wie wszystko o wszystkim.
Kazdy jezyk programowania twozy swoje pliki lub ich nie tworzy w ogóle. Wiec skoro jestes taki dobry, a ja taki cienki moze powiesz nam tutaj co to jest za plik i co w nim jest albo po prostu pokaz kod tego skryptu.

No ale panie hackierze moze lepiej wroc do jakies konkretniejszej literatury niz szkola hackerow.

I nie nazywaj nikogo ,,nobami'' jezeli nie wiesz z kim masz przyjemnosc taka mala rada na przyszlosc. A po 3 to nie jest forum hack tylko o Debianie i jego konfiguracji i problemach z nim zwiazanych.

Masz cos do pokazania swiatu zapraszam na link1 lub link2 i tam udowadniaj swoja wyzszosc ;)
uszek2007

Nic nie pokażę, bo nie ma poco. Ktoś kiedyś z ciekawości uruchomi skrypt i po stronie.
Znalazłem błąd w php i w apahe ale nikt go szybko nie rozpracuje.
Podpowiem tyle że to jest związane z tabelką hasło i login wystarczy dopisać kilka linijek. i można zrobić ,,Own3'D by hacked''. Po co to naprawiać skoro będą kolejne błędy, a po nich kolejne to jest ludzka ułomność po co to robią skoro zawsze jest błąd za błędem.
W tym pliku jest skomplikowany skrypt php, a tam jest wszystko na ten temat.
Temat zakończony.
Awatar użytkownika
Katiusha
Beginner

Post autor: Katiusha »

[quote="uszek2007"]Katiusha, Miss Debianova ]

Tak, a gdzie to bo jakoś nie widzę?

Aha, ostatnio ,,shakierowałam'' główny serwer NASA (tak samo jak stronę Shakeza), ale teraz nie mogę wam pokazać jak to zrobiłam, bo dyrektor NASA dzwonił do mnie i powiedział, że jak jeszcze raz to zrobię, to powie mojej mamie oraz wyląduje w moim ogródku przed domem wahadłowiec i poniszczy mi za kare grządki z pietruszką.
Także sami widzicie, dzieci neo i pokemony są wszędzie :mrgreen:
uszek2007

Odpal skrypt momentalnie ta strona zniknie. :)

Pokemnony są w tv

Neokids to dzieci neostrady , nie naleze do nich bo mam kablówkę
gielo
Beginner

Post autor: gielo »

Tak na marginesie, włamania robią Crackerzy a nie Hackerzy. Pierwszy jest od łamać, ten drugi tyczy się programistów, a przecież nie każdy programista jest wandalem jak i nie każdy Polak to złodziej.

Kolejna sprawa, szkoła hackerów to literatura dla pokemonów, którzy biorą się z zapałem za wykorzystywanie podanych na tacy sposobów na wandalizm oraz administratorów sieci, którym to zależy na tym aby ich system nie wywrócił do góry nogami byle żółtodziób. To nie podręcznik crackera bo żaden podręcznik nie da ci wysokiego IQ i nie sprawi, że staniesz się pomysłowym Dobromirem z dużą dozą talentu w tym co robisz.

Prawdziwe crackery to sami opracowują sposoby ataku, szukają dziur w oprogramowaniu, którymi się nie chwalą i pomiędzy poszczególnymi przeszukiwaniami kodu siedzą na zamkniętych kanałach ircowych do których dostęp maja tylko im podobni fachowcy.
Awatar użytkownika
Katiusha
Beginner

Post autor: Katiusha »

uszek2007 pisze:Odpal skrypt momentalnie ta strona zniknie.
Musiałabym na głowe upaść aby dać prawa i odpalać jakieś skrypty od podejrzanych nieznajomych i to jeszcze po to aby komuś zaszkodzić albo i sobie, bo "cukierek" wie co w nim siedzi, może jakiś backdoor który mi otworzy port po cichaczu aby sobie wchodziły przez niego rootkit'y czy inne paskudztwa. :-P
Jak na razie, to "kompromitujesz" siebie, a nie zabezpieczenia na serwerach ze stronami. :-D
Shakez
Beginner

Post autor: Shakez »

OK odpaliłem to coś no i ? Strona nadal ma sie dobrze :mrgreen:
ODPOWIEDZ