GDM (Menedżer wyświetlania GNOME) nie jest uruchomiony.
Możliwe, że używany jest inny menedżer ekranów, taki jak KDM (KDE Display Manager) lub xdm. Aby wciąż używać tej funkcji, należy uruchomić samodzielnie GDM lub zwrócić się do administratora systemu.
Pół dnia na to straciłem i wiem, że trzeba mieć gnome-power-manager, żeby pojawiła się opcja wyłączania itp. Nie trzeba modyfikować żadnych plików, tworzyć aktywatorów itd. Ta jedna paczka załatwia sprawę, a przy wyborze instalacji gnome-core nie instaluje się automatycznie, więc trzeba to zrobić samemu.
:shock: Przecież ten pakiet właśnie za to odpowiada... Byłem przekonany, że w tym temacie chodzi o to, że wspomniane opcje "zniknęły same z siebie" :mrgreen: .
dragonn, to niemożliwe, żebyś wcześniej miał te funkcje bez niego (w gnome).
ArnVaker pisze::shock: Przecież ten pakiet właśnie za to odpowiada... Byłem przekonany, że w tym temacie chodzi o to, że wspomniane opcje "zniknęły same z siebie" :mrgreen: .
dragonn, to niemożliwe, żebyś wcześniej miał te funkcje bez niego (w gnome).
Możliwe - miałem je jakiś i rok temu i dwa lata temu nie mając gnome-power-manager . Coś zmieniono, a co, to już pozostawiam fachowcom :-)
MMW pisze:Możliwe - miałem je jakiś i rok temu i dwa lata temu nie mając gnome-power-manager.
Nie to miałem na myśli. Napisałem, że dragonn nie mógł ich mieć bez wspomnianego pakietu, a napisałem tak z uwagi na to, że zainstalował Debiana Squeeze w kwietniu/maju tego roku.