Graficzny instalator pakietów deb

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
Aristarh

Post autor: Aristarh »

ArnVaker bardzo Ci dziękuje, takie coś spełni w pełni(zrymowało się nawet) moje oczekiwania... Szkoda, że wcześniej na ten pomysł nie wpadłem jeszcze raz bardzo dziękuję :)

Zainstaluję, potestuję jak coś to jeszcze tu wrócę :)
fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

Aristarh, domagasz się odpowiedzi na coś czego nikt nie używa. Nie jest to żadna informacja nie na temat tylko racjonalna wiedza wynikająca z doświadczenia z systemem. Ty zrobisz jak będziesz uważał. Do dzielenia się własnymi doświadczeniami ma prawo każdy, a wnioski i decyzje są w gestii autora.

Ps. Linkowanie do tematów, które raptem mają kilka godzin i domaganie się wręcz na nie odpowiedzi jest tym czym to nazwałeś.
pavbaranov
Senior Member

Post autor: pavbaranov »

Po pierwsze przepraszam, za OT, ale aż mnie świeżbi ;)
Aristarh pisze:Debian po instalacji jest czysty - oto pierwszy powód, drugi to ja decyduje co instaluje dodatkowe, co wspomoże moje działania, na kubuntu decydowali o mnie deweloperzy, trzeci powód w Kubuntu 9.10 domyślnie będzie zainstalowane MONO co strasznie mi nie pasuje,
Jakoś słabo używałeś tego Kubuntu. Kubuntu niczym się nie różni w możliwościach instalacyjnych od Debiana. W obu dystrybucjach otrzymujesz to co wybrali za Ciebie dla Ciebie deweloperzy, w obu też możesz instalować co i jak chcesz (w Kubuntu albo z płyty alternate, albo z netinstalek, które i tutaj są).
Jeśli chodzi o MONO w Kubuntu. Cannonical stwierdził jedynie, że będzie ono w Ubuntu (tam służy do obsługi kilku programów, jak np. Banshee). Nie spotkałem się z informacją, że będzie w Kubuntu, gdzie robione jest wszystko co może być, by do całości oprogramowania wystarczyć mają biblioteki Qt4 (nie robi tego oczywiście sam Cannonical, ale deweloperzy związani z KDE4/Qt4 i tymi systemami, które zdecydowały się na ich wspieranie /np. SUSE/).
Aristarh

Post autor: Aristarh »

Słusznie robisz fnmirk, też już nie chcę tej przepychanki ;)

Możliwe pavbaranov, kubuntu używam od może pół roku..., ale mylisz się co do MONO, poczytaj o tym...
gielo
Beginner

Post autor: gielo »

filozofie... filozofie ... filozofie, do czasu aż system nie zacznie Ci służyć do pracy :evil: wtedy zaczniesz szukać tego co Ci potrzebne a nie tego co ci podpowiada Twoje widzi mi się .

ehhh, nie wiem co mógłbym ci jeszcze doradzić ale wykonanie 2ch komend w konsoli to nie jest jeszcze praca w środowisku tekstowym. Nawet pod windowsem wielu korzysta z dosa puszczając pinga czy też ipconfig i inne administracyjno testowe polecenia.

Zawsze pozostaje też zassanie źródeł swojego ulubionego managera i go sobie skompilowanie samemu jak nie ma go w repozytoriach debiana.
amoureux

Post autor: amoureux »

Możesz zawsze jeszcze spróbować gdeb (nie gdebi!)

Tylko on nie dociaga zaleznosci
ODPOWIEDZ