ArnVaker bardzo Ci dziękuje, takie coś spełni w pełni(zrymowało się nawet) moje oczekiwania... Szkoda, że wcześniej na ten pomysł nie wpadłem jeszcze raz bardzo dziękuję
Zainstaluję, potestuję jak coś to jeszcze tu wrócę
Graficzny instalator pakietów deb
Aristarh, domagasz się odpowiedzi na coś czego nikt nie używa. Nie jest to żadna informacja nie na temat tylko racjonalna wiedza wynikająca z doświadczenia z systemem. Ty zrobisz jak będziesz uważał. Do dzielenia się własnymi doświadczeniami ma prawo każdy, a wnioski i decyzje są w gestii autora.
Ps. Linkowanie do tematów, które raptem mają kilka godzin i domaganie się wręcz na nie odpowiedzi jest tym czym to nazwałeś.
Ps. Linkowanie do tematów, które raptem mają kilka godzin i domaganie się wręcz na nie odpowiedzi jest tym czym to nazwałeś.
-
- Senior Member
Po pierwsze przepraszam, za OT, ale aż mnie świeżbi
Jeśli chodzi o MONO w Kubuntu. Cannonical stwierdził jedynie, że będzie ono w Ubuntu (tam służy do obsługi kilku programów, jak np. Banshee). Nie spotkałem się z informacją, że będzie w Kubuntu, gdzie robione jest wszystko co może być, by do całości oprogramowania wystarczyć mają biblioteki Qt4 (nie robi tego oczywiście sam Cannonical, ale deweloperzy związani z KDE4/Qt4 i tymi systemami, które zdecydowały się na ich wspieranie /np. SUSE/).
Jakoś słabo używałeś tego Kubuntu. Kubuntu niczym się nie różni w możliwościach instalacyjnych od Debiana. W obu dystrybucjach otrzymujesz to co wybrali za Ciebie dla Ciebie deweloperzy, w obu też możesz instalować co i jak chcesz (w Kubuntu albo z płyty alternate, albo z netinstalek, które i tutaj są).Aristarh pisze:Debian po instalacji jest czysty - oto pierwszy powód, drugi to ja decyduje co instaluje dodatkowe, co wspomoże moje działania, na kubuntu decydowali o mnie deweloperzy, trzeci powód w Kubuntu 9.10 domyślnie będzie zainstalowane MONO co strasznie mi nie pasuje,
Jeśli chodzi o MONO w Kubuntu. Cannonical stwierdził jedynie, że będzie ono w Ubuntu (tam służy do obsługi kilku programów, jak np. Banshee). Nie spotkałem się z informacją, że będzie w Kubuntu, gdzie robione jest wszystko co może być, by do całości oprogramowania wystarczyć mają biblioteki Qt4 (nie robi tego oczywiście sam Cannonical, ale deweloperzy związani z KDE4/Qt4 i tymi systemami, które zdecydowały się na ich wspieranie /np. SUSE/).
filozofie... filozofie ... filozofie, do czasu aż system nie zacznie Ci służyć do pracy :evil: wtedy zaczniesz szukać tego co Ci potrzebne a nie tego co ci podpowiada Twoje widzi mi się .
ehhh, nie wiem co mógłbym ci jeszcze doradzić ale wykonanie 2ch komend w konsoli to nie jest jeszcze praca w środowisku tekstowym. Nawet pod windowsem wielu korzysta z dosa puszczając pinga czy też ipconfig i inne administracyjno testowe polecenia.
Zawsze pozostaje też zassanie źródeł swojego ulubionego managera i go sobie skompilowanie samemu jak nie ma go w repozytoriach debiana.
ehhh, nie wiem co mógłbym ci jeszcze doradzić ale wykonanie 2ch komend w konsoli to nie jest jeszcze praca w środowisku tekstowym. Nawet pod windowsem wielu korzysta z dosa puszczając pinga czy też ipconfig i inne administracyjno testowe polecenia.
Zawsze pozostaje też zassanie źródeł swojego ulubionego managera i go sobie skompilowanie samemu jak nie ma go w repozytoriach debiana.