Debian Portal
Wiki, Joomla, Drupal, WordPress i wiele innych Najszybciej chyba jakbyście WP postawili - i najlepiejruun pisze:Widać pisanie systemów portalowych nie jest naszą mocną stroną. Może więc wykorzystamy jakieś istniejące rozwiązania np. wiki. Do uruchomienie wiki nie potrzeba wiele. Wystarczy jakieś logo, motyw przerobiony pod kolorystykę forum i już można uzupełniać treścią.
Zacytuję fragment rozmowy z działu dla moderatorów z października 2007 ...
a sam silnik widziałem tylko raz, nie udało mi się bliżej przyjżeć bo szybko zniknął.
velmafia pisze:jak wiadomo, dlp już powstało i puki co jest dostępne pod tym adresem:
http://debian.linux.pl/....
jednak nie ma jeszcze na nim żadnej treści.
czy jest ktoś chętny aby dodawać content?
Rad pisze:1. Jak tam coś dodać?
i temat umarł :/velmafia pisze:pytaj db
a sam silnik widziałem tylko raz, nie udało mi się bliżej przyjżeć bo szybko zniknął.
Reaktywujemy? Weźmy się do kupy, wakacje przed nami, zbieramy ludzi i 1 września uruchamiamy! Jest duzo ludzi chętnych, trzeba tylko rozplanować robotę i znaleźć jakiegoś grafika. Sam też będę programować, technologie webowe (xhtml, css, js, php5) i jakieś podstawowe bazy danych (mysql, postgresql, sqlite) znam to możemy coś wykodzić. Najlepiej byłoby się zaopatrzyć jeszcze w jakąś domenkę, ale z tym ciężko, trzeba by było odkupić. Ale w każdym razie, niech osoby chętne się wpiszą jeszcze raz, i zacznijmy coś robić, a nie mówić o tym kilka lat. I mam prośbę do tych którzy mają uprawnienia do tego silnika który niby jest niby nie jest - mogę uzyskać dostęp?