jak zainstalowa
Mam taki problem, że przy instalacji wersji niestabilnej z businesscard na partycji ext4 instalator wywala mi błąd podczas instalacji systemu podstawowego.
I co mam z tym zrobić? Przeczytałem loga ale i tak nie rozumiem o co tam chodzi. Jak mi powiecie jak go sobie gdzieś skopiować używając uproszczonej konsoli instalatora to mogę go tu wrzucić.
Kod: Zaznacz cały
Ostrzeżenie Debootstrap
Failure while configuring required packages
Kod: Zaznacz cały
Debootstrap zakończył działanie z błędem (zwrócił wartość 1)
Sprawdź /var/log/messages lub wirtualną konsolę 4 po szczegóły
Nie zważając na ostrzeżenia, przerobiłem cały dysk na ext4. Działa bez problemu i (chyba) widać wzrost prędkości.
System zainstalowany z businesscard, od razu jako Sid. Po małej potyczce z instalatorem, system wstał bez problemów.
System zainstalowany z businesscard, od razu jako Sid. Po małej potyczce z instalatorem, system wstał bez problemów.
Właśnie tu, ta logika rozbija się o ścianę rzeczywistości. Jądro w obecnym netinstall nie obsługuje ext4.Plichu pisze:Skoro w instalatorze jest możliwość wybrania ext4 na główny system plików to sądzę że i kernel powinien ten system plików obsługiwać.
Miałem podobnie. U mnie nie chciało zainstalować jądra. Udało się jak wybrałem jądro 486 i pełny zestaw sterowników, miast dostosowanego.Feasuro pisze:...instalator wywala mi błąd podczas instalacji systemu podstawowego.