[+] Debian Etch, KDE 3.5.3 i d

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
mlyczek
Junior Member

[+] Debian Etch, KDE 3.5.3 i długo otwierające się okna

Post autor: mlyczek »

Mam taki problem. Zainstalowałem Debiana Etch, Xy i KDE 3.5.3. Musiałem prełączać w instalacji opcje związane ze ściąganiem pakietów z internetu, bo mam neostrade i mogę internet mieć dopiero jak mam system bazowy. Nie wiem czemu, ale przy instalacji instalowało się tylko z pierwszej płytki i nawet nie zapytał się o drugą i inne, więc musiałem instalować ręcznie KDE. Jak już skonfigurowałem sobie neostradę, to pojawił się właśnie mój problem. Gdy jestem połączony z internetem wszystko jakoś wolniej działa: np. gdy klikam na ikonę katalogu domowego muszę czekać ponad 2 min. aż się otworzy. To samo z innymi katalogami. ¯e nie wspomnę o zmianie czegoś w centrum sterowania, bo gdy coś zmienię od razu centrum się wiesza i po chwili wyskakuje okienko, że nie odpowiada i trzeba zmknąć. Nie wiem co to może być, choć różnych rzeczy już próbowałem. Mam Athlona 1,8 GHz, więc z parametrami kompa to raczej nie będzie

[ Dodano: 2006-08-03, 16:37 ]
Problem już rozwiązany. Musiałem dodać do /etc/network/interface interfejs loopback. Teraz wszystko chodzi ładnie.[/b]
notorycznie

Post autor: notorycznie »

Uruchom w konsoli program top i włącz sieć. Zobaczysz, co zżera Ci moce obliczeniowe i będziesz wiedział, jak dać bobu sprawcy Twojego problemu.
fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

notorycznie, w archeologa się bawisz? Temat rozwiązany i nieaktualny. Etch jest już byłą wersją stabilną.
notorycznie

Post autor: notorycznie »

fnmirk - ja Ciebie znam, to Ty jesteś tym gościem, który poprawia mi posty!

Poważnie - tak, to raczej poczucie humoru mną kierowało. Dokładam treści, nie wandalizuję, staram się utrzymywać na granicy pozytywnego trollowania i bycia pomocnym.
ODPOWIEDZ