Jaki ruter Wifi do obs

Wszystko Off Topic
kankanik

Jaki ruter Wifi do obsługi lanu w cenie około 100zł?

Post autor: kankanik »

Potrzebuję urządzenia, które odbierze sygnał WiFi i prześle mi go przez lan do komputera. I jakby cena nie przekraczała 100zł.
Awatar użytkownika
iria
Junior Member

Post autor: iria »

Takie urządzenie, to router z trybem "klient".

Z tańszych, polecam TP-Link TL-WR543G. Do znalezienia w sklepach i na Allegro.
Awatar użytkownika
wojciech_69
Beginner

Post autor: wojciech_69 »

Ja osobiście polecam D-link 900AP+. Działa w trybie AP oraz jako klient. Pracuje u mnie 24h na dobę i o żadnym muleniu ani zawieszce nie ma nawet mowy (w małych i średnich sieciach).
Misiek440

Post autor: Misiek440 »

Ja osobiście polecam D-link 900AP+. Działa w trybie AP oraz jako klient. Pracuje u mnie 24h na dobę i o żadnym muleniu ani zawieszce nie ma nawet mowy (w małych i średnich sieciach).
A ja osobiście odradzam firmę D-link, urządzenia bardzo czułe na zmianę oprogramowania, niejednokrotnie potrafią się wywalić. Zresztą wejdź i poczytaj opinie ludzi co montują sieci półprofesjonalnie. Trzepak.pl, Wififorum.pl. Ogólnie D-link należy do awaryjnych sprzętów.

Z taniego asortymentu to tylko Tp-link, naprawdę stosunek jakości do ceny jest niesamowity. Jakbyś chciał coś droższego To linksys lub asus tylko taki model aby dało się wgrać Linuksa (openWRT, Tomato, Tomato-trzepako)

Odradzam również Edimaxy bo te maja swoje odchyły i czasami lubią płatać figle.
Awatar użytkownika
gruby
Beginner

Post autor: gruby »

"ROUTER ASMAX BR 604 G" przekracza trochę cenę ale polecam, mam co prawda "Router Asmax BR-604" ale znajomi nie narzekają na "ROUTER ASMAX BR 604 G".
wieszti
Beginner

Post autor: wieszti »

Fonera
Awatar użytkownika
f1.micro
Beginner

Post autor: f1.micro »

NETGEAR - używam już ze 2-3 lata i nic się z nim nie dzieje. Chodzi 24h i żadnego zwisu nie miałem.
http://www.netgear.pl/pl/oferta/60

Co do TP-LINKów to nie miałem z nimi przyjemnych chwil. A szczególnie przy konfiguracji, gdzie po każdej zmianie się restartował. Zwisy były, ale to może przez felerny model, nie wiem. Zasięg mimo 4 razy dłuższej anteny był jak w netgear.

Poleciłbym Ci jeszcze asmaxy i d-linki, ale takich już spoko nie wyrwiesz za 100zł, a netgear to koszt 100-120zł.
Hardiel

Post autor: Hardiel »

A tego typu urządzenie Cię nie interesuje?

http://www.sitecom.com/product.php?prod ... ductid=306
Awatar użytkownika
wojciech_69
Beginner

Post autor: wojciech_69 »

Mówcie co chcecie, ale ja na d-linku jeszcze się nie przejechałem. To prawda, niektórzy piszą, że się wieszają (wysypują) ale ja mam małą sieć w domu, w której mam do siebie podłączone dwa d-linki (900AP+, Di-524) jeden jako klient, a drugi jako AP i nigdy mi się nie wysypały. Według mnie to rzecz gustu, możliwości finansowych i rozmiaru sieci, jaki sprzęt wybrać. A co do ich parametrów, ceny oraz możliwości to osobiście jestem zadowolony.
ODPOWIEDZ