Squeeze czarny ekran instalatora z kde

Ogólne pytania dotyczące systemu
phyrz

Squeeze czarny ekran instalatora z kde

Post autor: phyrz »

Postanowiłem przesiąść się na Debiana w wersji testowej, pobrałem, nagrałem z małą prędkością, resetuje komputer i tu niemiła niespodzianka. Gdy włączam, czy to instalator graficzny, czy zwykły miga biała kontrolka na czarnym tle i nic się nie dzieje.
Sumy kontrolne się zgadzają, Debian pobrany z oficjalnych serwerów lustrzanych, nagrywałem dwoma różnymi programami i nic.
¦ciągnąłbym wersję stabilną i aktualizował do testowej ale taki sposób pozbawi mnie ext4.
Jakieś pomysły, dodam że próbowałem sztuczek z wyjmowaniem 1 kości ramu czy odłączaniu usb, instalator *buntu działa normalnie.
Ps. Debian z kde.
Awatar użytkownika
mati75
Junior Member

Post autor: mati75 »

Jak Ci pisałem na forum ubuntu, płyta Debiana w wersji testing z ostatniego tygodnia ma błąd, który objawia się czarnym ekranem.
phyrz

W jakim czasie powini wypuścić dobre obrazy, bo jak zauważyłem te feralne pochodzi z 10.08?
PascalHP

Post autor: PascalHP »

Ostatnie płyty testinga strasznie sypią błędami.
B33RK4

Post autor: B33RK4 »

phyrz, "weekly builds" teoretycznie co tydzień wypuszczają, czasem później. Jak tak bardzo potrzebujesz mogę Ci wysłać pocztą z Lipca (nie pamiętam którego) z KDE jest.
Awatar użytkownika
kodzik
Beginner

Post autor: kodzik »

Najlepiej jest ściągnąć obraz netinstalla stable z sieci i zaktualizować do odpowiedniej wersji.

Stable działa zawsze, a z week-buildami testinga różnie bywa.
phyrz

Netinstall odpada mam internet przez adsl.

[Dodano: 2009-08-23, 10:41]
B33RK4 jak to ci nie sprawia problemu to możesz wysłać, z góry dziękuję.
Ps. Adres na e-mailu.
A i tak nie na temat jak zaktualizować stabilnego Debiana do testowego wystarczy repozytorium podmienić?
fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

phyrz pisze:Netinstall odpada mam internet przez adsl.
A w czym to przeszkadza? Chyba tylko w tym, że brakuje graficznych opóźniaczy działania systemu.
ArnVaker

Post autor: ArnVaker »

phyrz pisze:Netinstall odpada mam internet przez adsl.
Przy netinstall to nie problem, można ustanowić połączenie zaraz po zainstalowaniu systemu. Połączenie podczas instalacji niezbędne jest wyłącznie w przypadku obrazu businesscard.
-5tan

Post autor: -5tan »

Ponadto masz przecież pakiety na tych płytach CD. W razie problemów z połączeniem internetowym przydatne może być dodanie pakietów z CD.

Kod: Zaznacz cały

apt-cdrom add
Idąc tym tropem - możesz też ściągnąć potrzebne pakiety za pomocą innego komputera, a potem utworzyć lokalne archiwum pakietów.
ODPOWIEDZ