[+] Brak podgl

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
kamil.deb

[+] Brak podglądu plików pdf oraz djvu

Post autor: kamil.deb »

Witam

Nie mogę znaleźć informacji, co odpowiada za podgląd plików pdf oraz djvu (i innych).
Ustawienia Nautilusa nic nie dają (podgląd jpeg, png, itp. jest).
Czego mi brakuje lub co za to odpowiada?

Używam Squeeze amd64.

Edycja:

Czy mógłby ktoś z mających podgląd pdf zamieścić wynik poleceń:

Kod: Zaznacz cały

dpkg -l | grep pdf
dpkg -l | grep PDF
dpkg -l | gre nau
dpkg -l | grep Nau
lub ewentualnie oczywiście coś podpowiedzieć od siebie?
Pozdrawiam.
ArnVaker

Post autor: ArnVaker »

arnvaker@amidala:~$ dpkg -l | grep pdf
ii  evince                                   2.26.2-2                     Document (postscript, pdf) viewer
ii  evince-common                            2.26.2-2                     Document (postscript, pdf) viewer - common f
ii  libevince1                               2.26.2-2                     Document (postscript, pdf) rendering library

arnvaker@amidala:~$ dpkg -l | grep PDF
ii  libgs8                                   8.70~dfsg-2+b1               The Ghostscript PostScript/PDF interpreter L
ii  libpoppler-glib4                         0.10.6-1                     PDF rendering library (GLib-based shared lib
ii  libpoppler4                              0.10.6-1                     PDF rendering library

arnvaker@amidala:~$ dpkg -l | grep nau
ii  libnautilus-extension1                   2.26.3-1                     libraries for nautilus components - runtime
ii  nautilus                                 2.26.3-1                     file manager and graphical shell for GNOME
ii  nautilus-data                            2.26.3-1                     data files for nautilus

arnvaker@amidala:~$ dpkg -l | grep Nau
arnvaker@amidala:~$
kamil.deb pisze:ewenutalnie oczywiście coś podpowiedzieć od siebie
Niestety nie mam nic do dodania, u mnie po prostu działa.
kamil.deb

Post autor: kamil.deb »

Dzięki serdecznie;

do rozwiązania doszedłem akurat sekundę wcześniej :-) a Twój post potwierdził, że:
winnym jest pakiet

evince-gtk
który nie umie takich rzeczy jak współpraca z nautilusem przy tworzeniu miniatur; przeisntalowałem go do zwykłego

evince 
i działa;

Dziękuję i pozdrawiam!
ODPOWIEDZ