Kilka dni temu zainstalowałem ETCH na nowo kupionym HD i najpierw było "apt-get upgrade" a później zainstalowałem Operę no i ani myślała się uruchomić (tylko kręciła się klepsydra i na tym się kończyło). Zainstalowałem system na nowo a następnie Operę i wszystko działało. Wczoraj wieczorem zrobiłem "upgrade" i działała Opera ale dzisiaj już nie działa. Gdybym zrobił "reboot" wczoraj zaraz po "upgrade" to już wczoraj by nie działała.
Byłbym zapomniał : apt-get remove --purge opera i ponowna instalacja nic nie daje.
el_carles obaj pisaliśmy w tym samym czasie , Ty swojego posta a ja dopisałem do mojego :
Byłbym zapomniał : apt-get remove --purge opera i ponowna instalacja nic nie daje.
Mam to samo. Zaczęło się to dziać po dist-upgrade do lennego. Gdy odpalam Operę w konsoli to wyskakuje "naruszenie ochrony pamięci" - jestem zmuszony korzystać z lodowej łasicy :P
Przeglądnę jeszcze raz (info apt-get) jak mi trochę nerwy opadną ale póki co nie znalazłem. Da się zrobić coś takiego : apt-get upgrade without kernel-image-2.6.18-4-686 ?
Tak przy okazji : zainstalowałem wine i PsPad Editor i jest ten sam numer - naruszenie ochrony pamięci - czy ktoś z Was natknął się może na jakieś info o tym ?
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję wszystkim za Operę.