apt-get upgrade i Opera

Ogólne pytania dotyczące systemu
jang
Beginner

apt-get upgrade i Opera

Post autor: jang »

Witam

Kilka dni temu zainstalowałem ETCH na nowo kupionym HD i najpierw było "apt-get upgrade" a później zainstalowałem Operę no i ani myślała się uruchomić (tylko kręciła się klepsydra i na tym się kończyło). Zainstalowałem system na nowo a następnie Operę i wszystko działało. Wczoraj wieczorem zrobiłem "upgrade" i działała Opera ale dzisiaj już nie działa. Gdybym zrobił "reboot" wczoraj zaraz po "upgrade" to już wczoraj by nie działała.
Byłbym zapomniał : apt-get remove --purge opera i ponowna instalacja nic nie daje.

Jakieś Wasze pomysły co z tym cyrkiem ?

Pozdrawiam
el_carles
Junior Member

Post autor: el_carles »

Przeinstaluj Operę.
jang
Beginner

el_carles obaj pisaliśmy w tym samym czasie :) , Ty swojego posta a ja dopisałem do mojego :
Byłbym zapomniał : apt-get remove --purge opera i ponowna instalacja nic nie daje.
stephanek

Post autor: stephanek »

Mam to samo. Zaczęło się to dziać po dist-upgrade do lennego. Gdy odpalam Operę w konsoli to wyskakuje "naruszenie ochrony pamięci" - jestem zmuszony korzystać z lodowej łasicy :P
pxr

Post autor: pxr »

u mnie to samo ... :/
jang
Beginner

Przeglądnę jeszcze raz (info apt-get) jak mi trochę nerwy opadną ale póki co nie znalazłem. Da się zrobić coś takiego :
apt-get upgrade without kernel-image-2.6.18-4-686 ?
Kaka'
Senior Member

Post autor: Kaka' »

Awatar użytkownika
draco
Beginner

Post autor: draco »

Pobierz ze strony głównej Operę i zainstaluj ją [ 9.20 ] Problem powinien ustąpić. Jeżeli nie ustąpi to znaczy, że nie jest to wina Opery ;p.

Problem z naruszeniem ochrony pamięci został nawiasem rozwiązany 7 kwietnia wypuszczeniem kolejnego buildu testowej 9.20 :)
jang
Beginner

Wielkie dzięki wszystkim. 9.20 działa :-)

Tak przy okazji : zainstalowałem wine i PsPad Editor i jest ten sam numer - naruszenie ochrony pamięci - czy ktoś z Was natknął się może na jakieś info o tym ?

Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję wszystkim za Operę.
Awatar użytkownika
tanatos
Beginner

Post autor: tanatos »

ODPOWIEDZ