LMS instalacja od podstaw,

Konfiguracja serwerów, usług, itp.
TooMeeK

Post autor: TooMeeK »

Szczerze powiedziawszy porzuciłem ten pomysł. Mam blokadę P2P na Layer7.
Sam skompilowałem jajko i iptables według tego opisu:
http://vighter.wordpress.com/2009/06/09 ... 7-czesc-1/
Nie umiem niestety utworzyć paczki z iptables, coś mi się wykrzacza ;/
pavels

Post autor: pavels »

Jestem nowym użytkownikiem Debiana, postępowałem zgodnie z instrukcją zainstalowania lmsa. Wszystko było w porządku do punktu:

Kod: Zaznacz cały

cd /usr/src/
i naciśnęcia klawisza enter. Chciałem ściągnąć arais1 paczki, ale się nie połączyłem. Ostatnie pliki działające arais 2 ściągnąłem ale podczas próby zainstalowania nie chce nic działać i nie wiem dlaczego? Wydaje mi się, że muszą być linki arais1, ale nie mogę ich nigdzie w internecie znaleźć. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
gruszfil

Post autor: gruszfil »

pavels pisze:Jestem nowym użytkownikiem Debiana, postępowałem zgodnie z instrukcją zainstalowania lmsa. Wszystko było w porządku do punktu:

cd /usr/src/
i naciśnęcia klawisza enter. Chciałem ściągnąć arais1 paczki, ale się nie połączyłem. Ostatnie pliki działające arais 2 ściągnąłem ale podczas próby zainstalowania nie chce nic działać i nie wiem dlaczego? Wydaje mi się, że muszą być linki arais1, ale nie mogę ich nigdzie w internecie znaleźć. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
Wszystko według instrukcji działa na 100% z Debianem 4.0 Etch, tu są paczki klik

[Dodano: |6 Lis 2009|, 2009 23:49]
UWAGA!
http://www.ellebian.pl - nie działa do odwołania - będzie kopia opisów, cdn.
pavels

gruszfil, a ja mam Debiana5 i pewnie będzie pozamiatane. Będę musiał przeinstalować na 4 żeby dało się zainstalować te pliki? Czy na Debianie5 da się to wrzucić?

Zrobiłem wszystko tak jak było napisane i przy restarcie i ponownym uruchomieniu wyświetlił się komunikat:

/bin/sh: can't acces tty; job control turned off
Nie wiem o co chodzi.
Wydaje mi się, że moja wersja Debiana 5.0.3 nie podejdzie.
Proszę o linka pod wersje 4 Eth. Z góry dziękuję.
gruszfil

pavels pisze:gruszfil, a ja mam Debiana5 i pewnie będzie pozamiatane. Będę musiał przeinstalować na 4 żeby dało się zainstalować te pliki? Czy na Debianie5 da się to wrzucić?

Zrobiłem wszystko tak jak było napisane i przy restarcie i ponownym uruchomieniu wyświetlił się komunikat:

/bin/sh: can't acces tty]Nie wiem o co [b]chodzi[/b].
Wydaje mi się, że moja wersja Debiana 5.0.3 nie podejdzie.
Proszę o linka pod wersje 4 Eth. Z góry dzięk[b]uję[/b].[/quote]
Tak tylko Debian 4.0 [url=ftp://mirror.aarnet.edu.au/pub/debian-cd/4.0_r7/i386/]klik[/url]
pavels

gruszfil, dalej problem. ¦ciągnąłem Debiana 4.0 zaczyna się instalacja i dochodzi do wyboru instalacja graficzna, serwer www, sql itp. Zaczyna się instalacja i staje na 5 % i zawiesza się i tak stoi 2 godziny i nawet nie myśli się ruszyć. Zna ktoś ten problem? Proszę o pomoc.
P.s. Jestem nowy w temacie.
gruszfil

pavels pisze:gruszfil, dalej problem. ¦ciągnąłem Debiana 4.0 zaczyna się instalacja i dochodzi do wyboru instalacja graficzna, serwer www, sql itp. Zaczyna się instalacja i staje na 5 % i zawiesza się i tak stoi 2 godziny i nawet nie myśli się ruszyć. Zna ktoś ten problem? Proszę o pomoc.
P.s. Jestem nowy w temacie.
Coś z CD lub napędem CD.

Daj instalacja podstawowa i tyle.
pavels

Nagrałem drugą płytkę przepiąłem na inny cdrom i dalej to samo. Wybrałem tylko system podstawowy i na 5 % stoi (jak się zawiesi to nawet po naciśnięciu cdromu nie wyjeżdża płytka - totalna zawieszka) i napis: proszę czekać (dodam ze 5.0.3 poszedł bez najmniejszego problemu). Zastanawiam się czy nie pościć format, bo przy instalacji informuje mnie, że dyski są formatowane, a gdy wyskoczy 5% i się wszystko zawiesi, wykonuję reset, wyciągam płytkę, a Debian5 chce się odpalać. Więc nie rozumiem jakim cudem miał być ten format, skoro na dysku dalej są pliki Debiana 5. Proszę o pomoc.

A tutaj jest mój problem na innym forum KLIK
gruszfil

pavels pisze:Nagrałem drugą płytkę przepiąłem na inny cdrom i dalej to samo. Wybrałem tylko system podstawowy i na 5 % stoi (jak się zawiesi to nawet po naciśnięciu cdromu nie wyjeżdża płytka - totalna zawieszka) i napis: proszę czekać (dodam ze 5.0.3 poszedł bez najmniejszego problemu). Zastanawiam się czy nie pościć format, bo przy instalacji informuje mnie, że dyski są formatowane, a gdy wyskoczy 5% i się wszystko zawiesi, wykonuję reset, wyciągam płytkę, a Debian5 chce się odpalać. Więc nie rozumiem jakim cudem miał być ten format, skoro na dysku dalej są pliki Debiana 5. Proszę o pomoc.

A tutaj jest mój problem na innym forum KLIK
Masz chyba problem z pamięcią RAM.
ODPOWIEDZ