Po aktualizacji gnome pulpit jest nieaktywny

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
lord-x

Post autor: lord-x »

Właśnie doszedłem do sedna problemu na moim systemie. Miałem wyłączone w preferencjach programów startowych:

System->Preferencje->Programy startowe

dwie opcje: Menedżer plików i Menedżer zasilania.

Nie pamiętam czy sam je z głupoty wyłączyłem, czy zostały odznaczone przy aktualizacji, ale po ponownym zaznaczeniu wszystko jest dobrze i działa jak należy.
Dziękuję wszystkim za pomoc.
Awatar użytkownika
raven18
Beginner

Post autor: raven18 »

U mnie nadal to dziadostwo nie działa :-)
Usunąłem plik migrated-to-gvfs i zrestartowałem nawet system. Dla Menedżera plików to jaki jest tam wpis bo w ogóle tego nie mam, nautilus?
lord-x

Post autor: lord-x »

Jest on taki:

Kod: Zaznacz cały

nautilus -n
czesmir

Post autor: czesmir »

Natomiast ja tego pliku nie usuwalem ale wczesniej mialem takie obiawy podobne jak u ciebie czyli znikaly mi ikonki .itp ale po resecie wracalo to do normy. Teraz jestem po aktualizacji i dziala juz normalnie.
Awatar użytkownika
raven18
Beginner

Post autor: raven18 »

Po dodaniu wpisu nautilusa u mnie również działa, co prawda zmienia mi pozycję dowiązań, ale przynajmniej pulpit nie jest taki smutny.
Awatar użytkownika
KuCyK

Post autor: KuCyK »

raven18 pisze:Po dodaniu wpisu nautilusa u mnie również działa, co prawda zmienia mi pozycję dowiązań, ale przynajmniej pulpit nie jest taki smutny.
Właśnie zrobiłem to samo, i wynik też taki sam. Tylko czy wczesniej wpis menadzera plikow tez musiał byc w autostarcie, przed pojawieniem sie problemu?
ODPOWIEDZ