A kto to miał spolszczyć dokładnie jak nie ma jeszcze praktycznie nic po polsku o lxde?giaur pisze:to wcale tak do konca spolszczone toto nie jest.
Lxde, nowe i jedno z najlżejszych
Wolę XFCE, dlaczego? A no dlatego:
1) projekt znacznie dojrzalszy, przez co wyrobiłem już sobie zaufanie do programistów (i nie tylko pewnie ja)
2) PCmanFM nie posiada kosza, przez co możemy się nieraz "przejechać" i usunąć ważne dane. Pozatym Thunar bije go na głowę pod każdym względem i nie mówić, że jest wolniejszy, bo tak nie jest
3) W XFCE wszystko jest spójne i się uzupełnia - w LXDE tak nie jest
4) Lubię myszkę ;-)
Projekt ogólnie na dobrej drodze, może zainstaluję za rok albo dwa.
1) projekt znacznie dojrzalszy, przez co wyrobiłem już sobie zaufanie do programistów (i nie tylko pewnie ja)
2) PCmanFM nie posiada kosza, przez co możemy się nieraz "przejechać" i usunąć ważne dane. Pozatym Thunar bije go na głowę pod każdym względem i nie mówić, że jest wolniejszy, bo tak nie jest
3) W XFCE wszystko jest spójne i się uzupełnia - w LXDE tak nie jest
4) Lubię myszkę ;-)
Projekt ogólnie na dobrej drodze, może zainstaluję za rok albo dwa.
- parrotlarch
- Beginner
- parrotlarch
- Beginner
Przepraszam, no faktycznie świnia ze mnie.fnmirk pisze:Napisałeś gdzieś w jakimś poście na forum o używaniu lxde i dzięki temu przez przypadek postanowiłem sprawdzić co to za dziwo. Okazało się, że warte zachodu.parrotlarch pisze:lxde to nie taka znów nowość.
parrotlarch, tak swoją drogą to mogłeś się tym środowiskiem wcześniej pochwalić :-D
flux+prawie wszystkie programy z lxde to dla mnie od dłuższego czasu zestaw obowiązkowy.
Nie wiem co masz na myśli. Większość dostępnych ustawień jest w katalogu:raggo82 pisze:Gdzie znajduje się konfiguracja menu wyświetlającego się po naciśnięciu przycisku myszy?
Kod: Zaznacz cały
/home/użytkownik/.config