@Sisi jak Ci się uda to nie zapomnij tu wspomnieć
Mam dokładnie tego samego super Compala, a jak! I po półtorarocznym przesiadywaniu na Ubuntu, również mam zamiar przejść na Debiana.
Instalacja sterowników nvidia - compal fl90
-
NVidia dopiero co wprowadziła kategorie "Geforce 8M Seires for Notebooks" i z tego powodu nic tam nie ma.
Ja używam:
Wersja: 177.80
Debian Etch
Kernel 2.6.27.5-custom-06 - na standardowym (2.6.24-etchnhalf.1-686) też działa.
U mnie działa bardzo dobrze [mam IFL90 (troszkę rozszerzony FL90)].
Będzie trzeba skompilować moduł jądra (doinstaluj: binutils, build-essential, linux-headers-`uname -r`, i nie pamiętam co jeszcze). Ale powinieneś pomyśleć o skompilowaniu jądra dostosowanego do sprzętu. Używając Etcha nie miałem większego wyboru (nie obsługiwane: czytnik kart pamięci, przełączniki, ...)
O ile pamiętam trzeba było wyłączyć X-y.
[OffTop]
- Ma ktoś z was wewnętrzny tuner na tym komputerze?
- Czy wam też rozjeżdża się ta strona (ten temat)?
[/OffTop]
Może nie jest ściśle związane z tematem ale na pewno ci się przyda:
EkoWiki - compalfl90
Ja używam:
Kod: Zaznacz cały
Product type: Geforce
Product Series: Geforce 8 Seires
Product: Geforce 8600 GT
Operating System: Linux 32-bit
Language: English (US)
Debian Etch
Kernel 2.6.27.5-custom-06 - na standardowym (2.6.24-etchnhalf.1-686) też działa.
U mnie działa bardzo dobrze [mam IFL90 (troszkę rozszerzony FL90)].
Będzie trzeba skompilować moduł jądra (doinstaluj: binutils, build-essential, linux-headers-`uname -r`, i nie pamiętam co jeszcze). Ale powinieneś pomyśleć o skompilowaniu jądra dostosowanego do sprzętu. Używając Etcha nie miałem większego wyboru (nie obsługiwane: czytnik kart pamięci, przełączniki, ...)
O ile pamiętam trzeba było wyłączyć X-y.
[OffTop]
- Ma ktoś z was wewnętrzny tuner na tym komputerze?
- Czy wam też rozjeżdża się ta strona (ten temat)?
[/OffTop]
Może nie jest ściśle związane z tematem ale na pewno ci się przyda:
EkoWiki - compalfl90