rapidshare - jednoczesne pobieranie z różnych odno

Wszystko Off Topic
giaur
Member

Post autor: giaur »

jeżeli mamy włączony komputer/serwer cały dzień to możemy pobrać 2GB i więcej
Litości.... ja pobieram filmy HD - jak zostawie kompa na noc gdy ide spac i wstane rano po 7 to 70 GB jest sciągnięte. Niestet transfer trzeba dokupować, ale to nie taki znow problem.
Tylko ze dodatkowego transferu juz u kombinatora z allegro sie nie da kupic, trzeba bezposrednio... 2.66 GB to straszna lipa, jedno DVD to 4.7 GB. No ale coz..
Awatar użytkownika
KeFaS
Beginner

Post autor: KeFaS »

giaur pisze:Litości.... ja pobieram filmy HD - jak zostawie kompa na noc gdy ide spac i wstane rano po 7 to 70 GB jest sciągnięte. Niestety transfer trzeba dokupować, ale to nie taki znow problem.
Ja pobieram tyle za darmo z Torrentów czy odpowiednich serwerów FTP ]Przepraszam[/b] za zbaczanie z tematu, ale jaki widzę takie opinie to czuję nieodpartą potrzebę naprowadzenia innych na lepsze i tańsze rozwiązania :-)
Awatar użytkownika
lis6502
Member

Post autor: lis6502 »

prywatne trackery
Oczywiście zdajesz sobie sprawę z tego, że to o czym piszesz to jawny warez, prawda?
Po co płacić za beznadziejny RS
Nie pomyślałeś o tym że nie każdy ma takie wtyki lub odpowiednio gruby portfel by dostać inwitkę na scenę?
giaur
Member

Taa jasne torrent i 5 seedów. Tylko na rapidzie jest WSZYSTKO :mrgreen: Z rapida to głównie pobieram filmy HD (DVD5 lub DVD9) - na torentach tego nie widzialem, a jak bylo to 2-3 udostepniajacych.

@KeFaS
To pochwal sie skad bierzesz torrenty :mrgreen: (moze byc na PW).

A w ogole to chcialbym powiedziec, ze nie popieram piractwa (piractwo jest BLE), ale jak nigdzie nie moge kupic płyty z Matrixem 720p w formacie MKV i z polskim lektorem to musze sciagnac z sieci... DVD Video mnie nie interesuje, bo jakosc jest dosc kiepska. Moze to i sie dalo ogladac na monitorze 19 cali, ale na 22 cali full hd wyglada tak sobie. Już nie mówiąc o tym, ze sam format dvd to jakas pomylka.

Poza tym za torrenty na taką skalę to można beknąć - jak pociągasz z toerntów po 70 GB dziennie to zwracasz na siebie uwagę. Z tego co wiem torenty są szczególnie na celowniku (chociażby, proces PirateBay, a jak sie slyszy, ze kogos zlapali za piractwo, to zawsze z torenta)
Awatar użytkownika
KeFaS
Beginner

Post autor: KeFaS »

lis6502, nigdzie nie użyłem słowa "scena". Od dobrych kilku lat się w to nie bawię, bo ta ich "polityka" się zrobiła beznadziejna. :-P A torrenty to P2P, a nie warez, którym właśnie jest scena.

giaur, prywatne trackery już napisałem. Też mam wszystko czego potrzebuję. I nie, nie mam zaproszeń do rozdania. :-P
Sieć BitTorrent jest stosunkowo bezpieczna w porównaniu do innych sieci P2P czy właśnie RS czy warezu. A prywatne trackery z szyfrowanymi połączeniami dodatkowo zwiększają bezpieczeństwo. I już nie chodzi o legalność, bo na torrentach wbrew pozorom jest bardzo dużo legalnych rzeczy, ale też właśnie o bezpieczne połączenie.
Zatokę Piratów męczą, ale tylko administratorów serwisu. Z resztą niepotrzebnie IMO. Zabraliby się za scenę to by były jakieś wyniki, ale widać za mało się starają, albo sami z tego korzystają. ;-)
giaur pisze:Już nie mówiąc o tym, ze sam format dvd to jakas pomylka
Rozwiń proszę, bo chyba Tobie się coś myli.
A Matrix (czy ogólnie filmy) z lektorem ... :-|
Poza tym w sieci możesz sobie zamówić Blu-ray Full HD (z prawdziwego zdarzenia, a nie kompresja do kilku GB) z trylogią Matriksa. No ale pomyłką jest wypuszczanie sztucznie upscallowanych filmów do HD, które były kręcone 10 lat temu w SD. Czy nawet starszych, bo filmy z 1980 też widziałem na BD. I to nie ma nic wspólnego z HD, bo wtedy nawet nie było kamer HD. :-D
giaur
Member

Czemu nie lubie DVD Video? Powodów co najmniej kilka:
- regiony i inne upierdliwe rzeczy
- nie można normalnie skopiować na dysk i oglądać
- spróbuj wyciąć kawałek filmu bez ponownej kompresji, dodać napisy, dodać ścieżkę językową
- rozdzielczość stosunkowo mała i jakość taka sobie

Co do Bluray Full HD - po pierwsze nie mam napędu BluRay, po drugie mój komp nie pociągnie prawdziwego FullHD (chyba że BluRay by pociągnął, ale Matroska 1080p z kodekiem AVC juz baardzo ciężko).
Zresztą 720p spokojnie mi wystarcza - i tak obraz full wypas :P (czyli HD Ready czy jakos tak)

A tak w ogóle to nie mam pewności, ale wydaje mi się, że mało filmów wychodzi na BluRay z polskim lektorem, więc regułą jest, ze polska sciezke jezykowa musze dodawac sam (wzieta z dvdripa xvid z lektorem:P)
Ciekawe czy jakikolwiek film polski był wydany już na BluRay :>
Awatar użytkownika
ilin
Senior Member

Post autor: ilin »

giaur pisze:- nie można normalnie skopiować na dysk i oglądać
- spróbuj wyciąć kawałek filmu bez ponownej kompresji, dodać napisy, dodać ścieżkę językową
To akurat da się zrobić. :-D
strazak027

Post autor: strazak027 »

Widzę, że zrobiło się forum zupełnie na inny temat. Moze jednak ktoś wie jak w naprawdę prosty sposób nie trzeba wklejać tych wszystkich linków jeden po drugim? Debian z gnome.
Awatar użytkownika
ilin
Senior Member

Post autor: ilin »

strazak027 pisze:jednak ktos wie jak w naprawde prosty sposób nie trzeba wklejac tych wszystkich linków jeden po drugim?debian gnome
Jak to pod windowsem robiłeś?
strazak027

Post autor: strazak027 »

wogole nie robiłem tego pod windowsem
ODPOWIEDZ