lis6502, nigdzie nie użyłem słowa "scena". Od dobrych kilku lat się w to nie bawię, bo ta ich "polityka" się zrobiła beznadziejna. :-P A torrenty to P2P, a nie warez, którym właśnie jest scena.
giaur, prywatne trackery już napisałem. Też mam wszystko czego potrzebuję. I nie, nie mam zaproszeń do rozdania. :-P
Sieć BitTorrent jest stosunkowo bezpieczna w porównaniu do innych sieci P2P czy właśnie RS czy warezu. A prywatne trackery z szyfrowanymi połączeniami dodatkowo zwiększają bezpieczeństwo. I już nie chodzi o legalność, bo na torrentach wbrew pozorom jest bardzo dużo legalnych rzeczy, ale też właśnie o bezpieczne połączenie.
Zatokę Piratów męczą, ale tylko administratorów serwisu. Z resztą niepotrzebnie IMO. Zabraliby się za scenę to by były jakieś wyniki, ale widać za mało się starają, albo sami z tego korzystają. ;-)
giaur pisze:Już nie mówiąc o tym, ze sam format dvd to jakas pomylka
Rozwiń proszę, bo chyba Tobie się coś myli.
A Matrix (czy ogólnie filmy) z lektorem ... :-|
Poza tym w sieci możesz sobie zamówić Blu-ray Full HD (z prawdziwego zdarzenia, a nie kompresja do kilku GB) z trylogią Matriksa. No ale pomyłką jest wypuszczanie sztucznie upscallowanych filmów do HD, które były kręcone 10 lat temu w SD. Czy nawet starszych, bo filmy z 1980 też widziałem na BD. I to nie ma nic wspólnego z HD, bo wtedy nawet nie było kamer HD. :-D