Opera i flash na amd64
Ja myślę że ten tutorial zadziała też dla 32 bitowej wersji Iceweasela/Firefoxa więc można spróbować.
A mi się szczerze mówiąc bardzo dobrze żyje bez flasha- koniec z reklamami - yeah :-D
Ale tak w ogóle to chyba sobie zainstaluję na zapas 32 bitową przeglądarkę żeby czasem była do oglądania youtubów itd ;-)
Spróbuję i powiem jak było.
A mi się szczerze mówiąc bardzo dobrze żyje bez flasha- koniec z reklamami - yeah :-D
Ale tak w ogóle to chyba sobie zainstaluję na zapas 32 bitową przeglądarkę żeby czasem była do oglądania youtubów itd ;-)
Spróbuję i powiem jak było.
Kod: Zaznacz cały
baton@debian:~$ opera
ERROR: ld.so: object 'libjvm.so' from LD_PRELOAD cannot be preloaded: ignored.
ERROR: ld.so: object 'libawt.so' from LD_PRELOAD cannot be preloaded: ignored.
Instalacja opery
Wita i mam takie pytanie
przegladajac google i szukajac jak intalowac opere znalazlem ze wystarczy dodac do sources.lst wpis deb http://deb.opera.com/opera/ testing non-free, a nastepnie wydac polecenia apt-get update i apt-get install opera, jednakze kiedy dodaje do sources.lst wyzej wymieniony wpis, wyskakuja bledy po wydaniu polecenia apt-get update, duzo ludzi jednak pisze na necie e ten sposob dziala, moze jakies wskazowki co z takim fantem zrobic od was dostane?
przegladajac google i szukajac jak intalowac opere znalazlem ze wystarczy dodac do sources.lst wpis deb http://deb.opera.com/opera/ testing non-free, a nastepnie wydac polecenia apt-get update i apt-get install opera, jednakze kiedy dodaje do sources.lst wyzej wymieniony wpis, wyskakuja bledy po wydaniu polecenia apt-get update, duzo ludzi jednak pisze na necie e ten sposob dziala, moze jakies wskazowki co z takim fantem zrobic od was dostane?
A próbowałem z IceWeasel? A Konqueror? Opera to nie jest jedyna przeglądarka na świecie. Wykorzystaj mój opis i spróbuj z 32-bitowym IceWeasel'em, czy Konquerorem.kaladann pisze:do du*y to...na 9.10
A co d javy to nie posiadam jej - nie była mi jeszcze potrzebna. Ale spróbuj zainstalować z paczek (.deb).
Cóż, żegnaj, może kiedyś się jeszcze spotkamy na amd64PRZECHODZE LUDZIE NA 386 BO Z 64 MOZNA SZA£U DOSTAÆ..
Widzę, że wiele osób ma tutaj problemy z flashem na AMD64. Ja także. Opera śmiga pięknie jednak nie mogę zmusić flasha do działania. Próbowałem z 32-bitowym Iceweaselem jednak kłócił się on z aktualnie zainstalowaną 64-bitową wersją, a pozatym wypluwał tony niespełnionych zależności... . Opera w tym wypadku jest lepszym rozwiązaniem ponieważ jest ona "spoza Debiana" i do pracy wymaga tylko pojedynczej biblioteki. Próbowałem już chyba wszystkiego aby uruchomić flasha jednak nie udało mi się to, jeśli komuś udała się ta sztuczka to będę wdzięczny za pomoc.
Podobny problem mam z javą - mimo że jest w repo - nie mogę jej uruchomić ani na przeglądarce 32 bitowej, ani 64 bitowej. Kiedy miałem Debiana i386 nie było żadnych problemów z pluginami.
Podobny problem mam z javą - mimo że jest w repo - nie mogę jej uruchomić ani na przeglądarce 32 bitowej, ani 64 bitowej. Kiedy miałem Debiana i386 nie było żadnych problemów z pluginami.
Jeśli używasz 32bitowej opery to java do niej też musi być 32bitowa.
Nie wiem tylko czy te pakiety są w repozytoriach testing. Sam używam opera + java + flash na sid/AMD64 i wszystko działa super - jedyny denerwujący szczegół to ten że część reklam we flashu nie chce się zamykać :]
Kod: Zaznacz cały
ia32-sun-java6-bin lub ia32-sun-java5-bin