Screen - instalacja, konfiguracja itp.

Archiwalne, stare wpisy FAQ i HowTo Użytkowników
Liseeeek

Post autor: Liseeeek »

COVERek pisze:Jak podzielic screena`a na cztery tak jak na obrazku? Bo mi nie idzie.. :(

Obrazek
No wlanise mnie tez to nie dziala dzieli mi tylko pionowo ... ( C^a C^S)

[ Dodano: 2007-10-14, 13:50 ]
eeeeEEeEEeE nie da sie niestety z polecen screena tego zrobic... szkoda moze zna ktos jakis sposob... :/ bo mam panorame i troszke jest nie wykorzystana..
yanis

Post autor: yanis »

Witam,
Jeżeli dodam sobie do screena rtorrenta, żeby się uruchamiał automatycznie, włącze komputer i zatrzyma się on na ekranie logowania i bedzie tak stał to czy rtorrent zostanie uruchomiony??
Pozdrawiam.
larret

Post autor: larret »

yanis pisze:Witam,
Jeżeli dodam sobie do screena rtorrenta, żeby się uruchamiał automatycznie, włącze komputer i zatrzyma się on na ekranie logowania i bedzie tak stał to czy rtorrent zostanie uruchomiony??
Pozdrawiam.
Powstrzymam się od złośliwych uwag. Chętnie udzielę pomocy kolejnemu niepełnosprawnemu:
Spójrz na stronę developera rtorrenta.
DamianM2007

Post autor: DamianM2007 »

Wiem że temat trochu stary ale po co sie tak męczyć ?
Wystarczy wklepać apt-get install screen
Po chwili dajemy literką Y potwierdzenie czyli Yes i już mamy wgranego screena.
Awatar użytkownika
ShinnRa
Beginner

Post autor: ShinnRa »

Liseeeek pisze:No wlanise mnie tez to nie dziala dzieli mi tylko pionowo ... ( C^a C^S)
działa: Wciskasz [Ctrl] potem [a] potem znów [Ctrl] potem trzymasz [Shift] i wciskasz [s] i okno masz podzielone w pionie. Potem wciskasz [ctrl] i [a] potem [Tab] i [Ctrl] i [c] i masz nową powłokę...

o ile podzielić w poziomie mi się udało to nie mogę podzielić w pionie i usunąć zbędnego okna T__T
Zablokowany