KPackage - nie można nic zainstalowa

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

Awatar użytkownika
iria
Junior Member

Post autor: iria »

Matthew miał właśnie przejąć rozwijanie Adepta, po zrezygnowaniu wcześniejszego dewelopera. Szkoda, że to nie wypaliło, choć moim zdaniem Adept i tak był średni.

Przyznam, że nawet dobrze prezentuje się interfejs gtk w aptitude, Tylko, że to wciąż gtk i planów co do wersji qt, chyba nie ma. Do tego to aptitude, a ja stanowczo wolę apt-get do zarządzania pakietami w systemie. ;-) Ale narzekam. :mrgreen:
Awatar użytkownika
lis6502
Member

Post autor: lis6502 »

Adept, graficzny aptitude... A co macie przeciwko Synapticowi? ¦miejcie się ze mnie, ale w sytuacjach kryzysowych to właśnie nim blokowałem wersje pakietów i wymuszałem z określonych gałęzi (^E o ile dobrze pamiętam). Jak tylko miałem możliwość bojowania pod x'ami to Synapticiem właśnie. Troszkę za nim tęsknię pod Gentoo :mrgreen:
Awatar użytkownika
iria
Junior Member

Post autor: iria »

Nic prócz tego, że jest w gtk (wiem, że to nie tragedia, ale miło by było mieć natywną wersję dla qt).
Sam go używam. ;-)
Awatar użytkownika
lis6502
Member

Post autor: lis6502 »

Ja też jestem zwolennikiem QT, ale spójrzmy prawdzie w oczy: czym dla nas, zwykłych śmiertelników różnią się te dwa środowiska? Moim zdaniem GTK ma gorsze okna dialogowe i kilka pomniejszych rzeczy, nie da się w nim uzyskać takiego samego wyglądu jak w QT. Jednak, przy odrobinie czasu, można znaleźć podobne skórki do GTK jak ma się w QT i system wygląda jednolicie. Ciesz się, że tcl/tk odszedł do lamusa (polecam obejrzenie programu gitk albo tkabber).

[ Komentarz dodany przez: fnmirk: 2009-05-25, 21:22 ]
Następny ląduje w koszu.
ODPOWIEDZ