Kod: Zaznacz cały
control keymgr.dll
control keymgr.dll
A można przeprowadzić jakąś niestandardową konfigurację który by to umożliwiała, pomijając keymgr.dll, który nie działa na wersji demo Windows XP." pisze: W środowisku niedomenowym zmieniając hasło na stacji roboczej nie zmieniasz go na serwerze udostępniającym zasoby (w standardowej konfiguracji).
Jak się objawia to niedziałanie?ms-trex pisze:...nie działa na wersji demonstracyjnej xp.
Nie bardzo rozmumiem. Które hasła chciałbyś zmieniać? Z poziomu windows te w sambie?ms-trex pisze:A można przeprowadzić jakąś niestandardową konfigurację który by to umożliwiała, pomijając keymgr.dll który nie działa na demo xp.
No tak jak napisałeś, że nie ma przycisku ,,add''.Jak się objawia to niedziałanie?
Na klientach z Windows XP home, jest ustawiona zmiana hasła co x dni, więc jak zmienię hasła w Windows XP to stracę dostęp do zasobów samby, tak, więc czy są rozwiązania do zmiany hasła samby i Windows XP jednocześnie?Nie bardzo rozumiem. Które hasła chciałbyś zmieniać? Z poziomu Windows te w sambie?
Problem w tym, że kolega ma Windows XP Home a w nim, o ile mnie pamięć nie myli, nie ma opcji zapamiętania użytkownika i hasła do danego zasobu. Jeśli nawet jest możliwość zaznaczenia tej opcji to i tak nie zapamięta.Ister pisze:Próbowałeś użyć mapowania dysków? Tam jest zwykle możliwość przypisania innej nazwy użytkownika i hasła do zasobu.
net use LiteraDysku: \\sciezka\do\zasobu HASŁOUSERA /user:NazwaUsera
Tak, ale coś mi to nie działa, wywala że nie może się zalogować. Za to zastosowałem bat z net use, wprawdzie hasło jest gołe, ale innego wyjścia chyba nie ma.Ister pisze:Próbowałeś użyć mapowania dysków? Tam jest zwykle możliwość przypisania innej nazwy użytkownika i hasła do zasobu.