GNOME

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
dawoz

Post autor: dawoz »

pomogło całkowite odinstalowanie gnome i zainstalowanie nowego, tym razem z experimental.
Tak jak by ktoś miał na przyszłość taki problem ;) I tak jak napisał ea66 nie całkiem 2.18 ale prawie prawie ;)

Pozdrawiam.
lukas

Post autor: lukas »

Witam

Chcę się przesiąść z Ubuntu 7.04 na Debiana testing. Kolega Dawoz napisał
I tak jak napisał ea66 nie całkiem 2.18 ale prawie prawie ;)
Mawiają, że prawie robi różnice ;-) Wiecie może kiedy Gnomik 2.18 będzie w pełni dostępny na Debianie testing, albo co w tym Gnomiku 2.18 brakuje ?
velmafia
Member

Post autor: velmafia »

lukas pisze:Wiecie może kiedy Gnomik 2.18 będzie w pełni dostępny na Debianie testing
jak skończą to będzie :P
lukas pisze:albo co w tym Gnomiku 2.18 brakuje ?
tutaj sobie sprawdzisz:
http://www.us.debian.org/distrib/packages
lukas

jak skończą to będzie :P
No tak, to w końcu Debian ;-)
ea66
Beginner
Post autor: ea66 »

No panowie stało się... po drobnych 12 miesiącach oczekiwania Gnome został dzisiaj w pełni uaktualniony do wersji 2.18.2... oczywiście tylko w sid ale teraz przejscie do testing to kwestia 2-3 tygodni.
lukas

No to widzę, że dobrze trafiłem z czasem. Trzy tyg. w porównaniu z 6 miesiącami oczekiwania na nowe dziecko Canonical, to nic wielkiego ;-)
velmafia
Member

Post autor: velmafia »

[quote="lukas"]No to widzę, że dobrze trafiłem z czasem. Trzy tyg. w porównaniu z 6 miesiącami oczekiwania na nowe dziecko Canonical, to nic wielkiego ]

a powie mi ktoś co takiego niezwykłego jest w tym gnome 2.18?
bo zaktualizowałem tego gnome którego miałem na dysku do 2.18 i po odpaleniu go nie zauważyłem niczego nowego, gnome działało tak samo dobrze jak poprzednia wersja.
Awatar użytkownika
Matius

Post autor: Matius »

ea66 pisze:No panowie stało się... po drobnych 12 miesiącach oczekiwania Gnome został dzisiaj w pełni uaktualniony do wersji 2.18.2... oczywiście tylko w sid ale teraz przejscie do testing to kwestia 2-3 tygodni.
W testingu tez juz jest dosc duzo paczek z 2.18.2 nie sprawdzalem dokladnie ale ok. 80% jest
miszmaniac

Post autor: miszmaniac »

Hej, czy komuś kto używa SIDa udało się zainstalować Gnome 2.20? Bo mi płacze już od 3 dni, że brakuje pliku gnome-evnironment (czy jakoś podobnie) w repozytorium.
Potem apt mi pogłupiał, odinstalowałem Gnome, a przy okazji apt wywalił compiza, gtk i inne :)
Miał ktoś z was takie problemy?
Awatar użytkownika
Yampress
Administrator

Post autor: Yampress »

ja miałem na sidzie gnome-core 2.18 + parę pakietów co sobie zainstalowałem. przed wczoraj całe distro aktualizowałem. teraz mam gnome 2.20 i wszystko hula jak należy. w nic nie musiałem się bawić bo wszystko działa.
ODPOWIEDZ