saturno pisze:Wątpię żeby komukolwiek się to przydało.
Wpis jest tak chaotyczny, że trzy razy pod rząd czytam co napisałeś i nie mogę dojść co chcesz dokładnie uzyskać i jakom metodą.
Zainstalowałeś jakąś javę, nie wiadomo skąd ta java i jaką metodą ją instalowałeś, jakiegoś dowiązania nie ma. itd (prawie zero konkretów).
Teraz pokazujesz że masz zainstalowaną otwartą javę, a jednocześnie robiłeś dowiązania do: /usr/local/bin/... .
Skąd ta java?
W jaki sposób zainstalowana.
Ps.: Zamiast odkrywać koło na nowo sprawdź najprostsze rozwiązanie, tzn. dla tej otwartej javy doinstaluj wtyczkę (plugin) do przeglądarek internetowych umożliwiającą wykonywanie apletów javy.
Saturno, zerknij do mojego pierwszego wpisu, który skrytykowałeś, przeczytaj ze zrozumieniem i kliknij na link do rozwiązania, a znajdziesz odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania. Jest tam też info na samym początku, że mam otwartą javę, więc nie jest tak jak napisałeś "
Teraz pokazujesz że masz zainstalowaną otwartą javę".
W drugim wpisie podałem konkretnie jaką mam wersję, żeby osoba pomagająca mi znaleźć plugin w repo, miała łatwiej
Z tego co zrozumiałem, instalując Debiana otrzymujemy środowisko uruchomieniowe java wraz z pluginem do przeglądarki www. Ponieważ z systemem dostarczana jest przeglądarka Iceveasel, to w niej plugin działa od razu, gdyż najwyraźniej twórcy systemu o to zadbali. Chcąc korzystać z innych przeglądarek, musimy im pokazać gdzie mają ten plugin na dysku za pomocą dowiązania w katalogu plugins. Nie wiedząc o tym, ściągnąłem plugin z java.com i sam zrobiłem dowiązanie do niego.
I tu wielka prośba do
Rafal_F - napisałeś, że plugin jest dostarczany razem z javą. Proszę o info gdzie on się znajduje dokładnie i jak się nazywa plik do którego trzeba zrobić dowiązanie z katalogu plugins w przeglądarce www. Ta informacja pozwoli mi:
-zrobić dowiązanie do pluginu z repo,
-skasować ściągnięty dodatkowo i już niepotrzebny plugin