Debian 4.0 w L+Extra

Wszystko Off Topic
Kaka'
Senior Member

Post autor: Kaka' »

Sprawdziłem i wychodzi na to, że na wszystkich czterech płytach jest tylko main i contrib - czyli non-free nie ma...
Hugon

Post autor: Hugon »

To smutne :-( no ale nic, trudno. dzięki za info.
maciekr
Beginner

Post autor: maciekr »

tak z ciekawości ile płacą za takie artykuły?

[ Dodano: 2007-06-10, 20:02 ]
velmafia pisze: sam do takich gazet nie jestem przekonany, bo wolę książki lepiej opisujące wybrane zagadnienia, albo wolę pogoglować, jednak jeśli ktoś chce mieć gotowy poradnik na tacy, to takie gazety są dla niego.
np. jakie książki?Ja jeszcze na dobrą książkę o Linuksie nie trafiłem... a osobiście polecam http://www.linux-magazine.pl/ jest trochę bardziej zaawansowany :)
Kaka'
Senior Member

maciekr
Beginner

[quote="Kaka'"]Symbolicznie ]

na piwo starczy hehe
Hugon

Zakupilem sobie to pisemko i jak sie okazalo popelnilem blad :( Zaczynam instalacje, a tu juz na ladowaniu base-install blad, nie mogzna odczytac danych. Patrze na spod plytki, a ona wyglada hmm tak jaby od srodka sie "wylala" druga wyglada na dobra a na trzeciej i czwartej efekt "wylania" jest jeszcze bardziej widoczny. I tyle mi wyszlo z instalowania :(
Ale dziadostwo wciskaja, widze w stopce ze firma miesci sie w wawie na bokserskiej... kawalek drogi mam i tak sie zastanawiam jechac jutro do lachow wyklocac sie o te 35zl czy sobie darowac bo szkoda nerwow i nic to nie da?

PS. Od dawien dawna nie kupowalem zadnych pisemek z plytami, nie wiedzialem ze taki syf potrafia wciskac :(
Kaka'
Senior Member

Ehh, jakbyś tak miał wypalać około 4000 płyt? Sprawdź płyty na przynajmniej dwóch/trzech czytnikach. Jak dalej będzie coś źle, to sprawdź czy to nie wina instalatora Debiana (może jakiś bug, etc.). Jak już będziesz pewien, że to ICH wina, to, AFAIK, masz prawo ubiegać się o zwrot kasy lub wymianę płyt.
Maurycy pisze:PS. Od dawien dawna nie kupowalem zadnych pisemek z plytami, nie wiedzialem ze taki syf potrafia wciskac :(
A ja dziś dostałem jeszcze raz te same płytki i co? Wszystkie 8 płyt działa ;)
maciekr
Beginner

Płytki pewnie można wysłać do redakcji i prześlą pewnie dobre...
Awatar użytkownika
darkwater
Junior Member

Post autor: darkwater »

@maurycy
ty zapewne robisz wszystko bezbłędnie, wszystko wychodzi ci perfekcyjnie itd - jednym słowem IDEA£. Słyszałeś może kiedyś słowo "reklamacja" ??
Hugon

Oki, oki slyszalem slowo reklamacja. Jestem po prostu zly, bo myslalem ze jeszcze dzisiaj sobie w tym pogrzebe. Wina instalera raczej nie jest, bo probowalem plik base-installer_cyferki.udeb przegrac z plyty na hdd i tez sie niepowiodlo. Wysylac poczta to raczej nie bede, bo bym musial ruski rok czekac :| Podbije moze jutro na mokotow osobiscie. Tylko kto mi zwroci koszt przejazdu i stracony czas? (pyt. retoryczne)
ODPOWIEDZ