Instalowałem właśnie Debiana amd64 netinstall bez wyboru jakichś dodatkowych pakietów i bez środowiska graficznego. Instalowałem na pełnej baterii bo wiedziałem na pewno, że bateria się nie rozładuje do końca instalacji lecz nie przewidziałem w planach, że zdarzy mi się usnąć.paolus pisze:Po pierwsze zawsze instaluj na zasilaczu, a nie na baterii. Po drugie na tym cpu instalacja będzie trwała raczej długo - zależy jescze ile pakietów instalujesz.
Spróbuj zainstalować sam system bazowy, a później środowisko graficzne.
W każdym razie spróbowałem jeszcze raz zainstalować Debiana Wheezy x64 ale tym razem pobierając płytkę netinstall bezpośrednio przez unetbootin.
Instalacja powiodła się ale przy ładowaniu tekstowego Debiana ekran się przyciemnił i zaraz po tym pojawił się nieruchomy "śnieg" tak jak w telewizorach tylko, że u góry kawałek czarnego paska był, w czym tkwi problem?
Nawet tego znaleźć z pomocą Google nie potrafię bo nie wiem jak ten problem opisać w skrócie. Wpisywałem:
Kod: Zaznacz cały
Debian asus 1225b distortion graphic
Jeszcze mam pytanie, odnośnie dwóch systemów, jeśli chcę mieć Windows XP i Debiana to przy instalacji Debiana mam wybrać opcję by gruba zapisało do mbr, czy mam podać własną ścieżkę, jak podać własną to jaką?