Przekierowanie subdomeny na port

Masz problemy z siecią bądź internetem? Zapytaj tu
dex3r

Post autor: dex3r »

Chyba nie zrozumiałeś o co mi chodzi.
Wpisuję w grze (bo chodzi o grę):

Kod: Zaznacz cały

s.domain.pl:17000
(17000 to domyślny port, więc można, wpisz samo IP a gra dopisuje 17000, dlatego staram się to zrobić) i łączy nas z adresem IP_SERWERA:17001.
Wpisuję w grze:

domain.pl:17000
i łączy mnie z IP_SERWERA:17000.
Cyphermen
Beginner

Post autor: Cyphermen »

To nie wiem czego nie zrozumiałem?

Poza tym w tym wypadku nie jestem pewien ale nie wiem czy da się przekierowanie zrobić na ruter sam na siebie.

Wpisz jako adres, na który masz przekierować adres lokalny serwera.
Awatar użytkownika
sponsoriada
Beginner

Post autor: sponsoriada »

iptables -t nat -A PREROUTING -i [B]INTERFEJS[/B] -s [B]ŹRÓDŁO[/B] -p tcp --dport [B]PORT[/B] -j REDIRECT --to-ports [B]PORT[/B]
piroaa
Beginner

Post autor: piroaa »

A ja z kolei myślę że czegoś takiego nie da się zrobić.
A to dla tego że obie domeny wskazują na jedno IP i żadne iptables tu nie pomoże, no bo niby jak?
Gra zapyta DNS o IP serwera domena.pl, w odpowiedzi otrzyma IP1 następnie wyśle pakiet IP z ustawionym domyślnym portem dla danej gry, przypominam, że nazwy domenowe nie są wysyłane w pakietach IP.

Przypadek 2, gra zapyta DNS o IP serwera s.domena.pl, dostanie ten sam adres IP1 i wyśle pakiet do serwera zaadresowany identycznie jak w przypadku 1, w pakiecie nie będzie nazwy domenowej tylko IP i domyślny port.

Jeśli to działa tak jak to powyżej opisałem to na jakiej podstawie chcecie robić przekierowania?
Jeśli jednak się mylę nich mnie ktoś z błędu wyprowadzi.
dex3r

Post autor: dex3r »

Masz rację piroaa tak się nie da zrobić, dowiedziałem się tego później z innych for. Ale jak widać tu tacy właśnie spece są ;)
sethiel
Junior Member

Post autor: sethiel »

Na pewno się da zrobić - kolega ostatnio konfigurował jakiegoś dyndnsa i tam wpisuje się nazwa ip port. Czyli przyklad.no-ip.com.
Po wpisaniu w przeglądarkę nazwa rozwiązuje się na 99.99.99.1:750. Czyli adres_ip:port. Skoro tam się da to i tu się da.
>Ale jak widać tu tacy właśnie spece są
nie sądź nie będziesz sądzony.
ODPOWIEDZ