[+] System bez

Pomoc dotycząca instalacji systemu
AndrzejW

Post autor: AndrzejW »

Ja testowałem tylko surową wersję gnome i pełną i kde, lxde. Najbardziej przypadło mi z nich do gustu. Moja lista programów, jest bardzo krótka, przy Twojej propozycji.

Debian goły, mc, lxde, chromium-browser (odtwarzacz flash do youtube), zestaw apache2, mysql, php5, phpmyadmin (ale nie lubię go), kadu, bluefish i taki program, żeby dwa monitory obsługiwał, zapomniałem jak się nazywa

Możesz mi w dwóch słowach powiedzieć, dlaczego miałbym wybrać xfce?
Awatar użytkownika
Yampress
Administrator

Post autor: Yampress »

Bo jest jak gnome2, a zarazem jest mniejsze i mniej pamięci zjada. Osobiście po odchudzeniu, po starcie pożera mi około 70 MB pamięci.
Nic nie wmuszam tylko żartuję. Osobiście wielu ludzi zaraziłem xfce. Zobacz ile ten artykuł ma wejść.
AndrzejW

Będę instalował w tym tygodniu Linuksa na komputerze, którego sobie do pracy zabieram, jest sporo słabszy, od tego, na którym w domu pracuję, więc chętnie sprawdzę na nim Twojego protegowanego.
Ja zmuszany się nie czułem, wyłącznie zaintrygowany tematem.
Awatar użytkownika
Yampress
Administrator

Post autor: Yampress »

Polubiłem bardzo środowisko xfce. Kiedyś bardzo lubiłem gnome2. A teraz już mi się nawet nie chce do gnome2 wracać jak mam xfce. Instaluję go na bsd, na Linuksie, wszędzie. Niewiele waży a jest świetne.
Awatar użytkownika
Rafal_F
Moderator

Post autor: Rafal_F »

Na słabszy sprzęt lxde nada się o wiele lepiej niż xfce.
AndrzejW

Sprawdzę najpierw xfce, w artykule Yampressa ładnie się prezentuje, jak będzie mulił to zainstaluję lxde, a na tym pobawie się xfce.
Dziękuję za sugestie panowie, dobrej nocy.
ODPOWIEDZ