Jak zainstalowa

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
tosiek

Post autor: tosiek »

poszukaj how to Kaki w google wpisz how to kaka. jeśli temat jest zamknięty to przed nazwą tematu wpisz SLOVED pozdrawiam
Naglfar

Post autor: Naglfar »

Instalator Adobe nie działał, po instalacji flasha z aptitute też nic się zmieniło.

Ale wystarczyło przekopiować pliki z paczki Adobe do /usr/lib/opera/plugins i flash działa. :-)
drupi

Post autor: drupi »

No to ja teraz się zapytam, czy ktoś kombinował z flashem pod operą 9,50 bo niestety u mnie flash leży na łopatkach całkowicie. Mimo masy prób i kombinacji, no cóż poki co walczę dalej, ale jakby ktoś miał coś ciekawego do napisania to czekam.
M-Z

Post autor: M-Z »

drupi pisze:No to ja teraz się zapytam, czy ktoś kombinował z flashem pod operą 9,50 bo niestety u mnie flash leży na łopatkach całkowicie. Mimo masy prób i kombinacji, no cóż poki co walczę dalej, ale jakby ktoś miał coś ciekawego do napisania to czekam.
Nie widzę żadnych problemów w najnowszej weekly 9.50.
coy

Post autor: coy »

yantar pisze:http://www.adobe.com/shockwave/download ... kwaveFlash

Sciagnij pierwsza paczke, rozpakuj. Rozpakowany folder umiesc gdzies, gdzie nie bedziesz go musial przesuwac. W preferencjach Opery->Zaawansowane->zawartosc - opcje wtyczek dodaj sciezke do tego folderu. Wykryj wtyczke i powinno dzialac.
Wszystko się oczywiście zgadza, tylko po co wrzucać to do jakiegoś nowego folderu? Zawartość paczki można poprostu wrzucić do

Kod: Zaznacz cały

/usr/lib/opera/plugins/
i poprostu zrestartować operę. Wszystko powinno działać. Mówię oczywiście o i386.
yantar
Member

Post autor: yantar »

Coy mozna jak najbardziej (w zasadzie tak sie juz powinno robic). To co pisze to taka metoda profilaktyczna gdy wczesniej flash z repo nie zawsze chcial dzialac z Opera. Do tego testowalo sie duzo roznych pluginow np z MPlayera wiec zeby nie robic zamieszania ustawialem to w roznych folderach.
quill

Post autor: quill »

U mnie jest pewien problem z flashem, gdyz zwiesza mi sie po jakims czasie (czarny ekran).
Wszystko ladnie odczytuje widas flasha, ale w pewnym momencie (srodek animacji) robi mi sie brak kontrolki :/
kamycek

Post autor: kamycek »

quill pisze:U mnie jest pewien problem z flashem, gdyz zwiesza mi sie po jakims czasie (czarny ekran).
Wszystko ladnie odczytuje widas flasha, ale w pewnym momencie (srodek animacji) robi mi sie brak kontrolki :/
Tak się dzieje gdy masz flasha włączonego w więcej niż jednej zakładce. Jak będziesz miał otwartą tylko jedną zakładkę z animacją to powinno być git.

Jak sobie z tym lepiej poradzić? Nie wiem :(
yantar
Member

Post autor: yantar »

Sprobujcie nowej Opery 9.5b. Ma znacznie poprawiona obsluge flasha i takie kwiatki raczej nie wystepuja. Tylko najpierw skopiujcie sobie baze poczty gdzies indziej jesli uzywacie pocztowego klienta Opery bo zostanie przekonwertowana i nie bedzie mozliwosci jej cofniecia.
quill

Post autor: quill »

Nadal sie wiesza ale juz nie tak czesto :) Nie pozostaje mi nic tylko czekac na normalna wersje opery 9.5. Chyba ze ktos ma jeszcze jakas koncepcje :] (paczke z flashem instalowalem ze strony nie z repo)
ODPOWIEDZ