No to ja teraz się zapytam, czy ktoś kombinował z flashem pod operą 9,50 bo niestety u mnie flash leży na łopatkach całkowicie. Mimo masy prób i kombinacji, no cóż poki co walczę dalej, ale jakby ktoś miał coś ciekawego do napisania to czekam.
drupi pisze:No to ja teraz się zapytam, czy ktoś kombinował z flashem pod operą 9,50 bo niestety u mnie flash leży na łopatkach całkowicie. Mimo masy prób i kombinacji, no cóż poki co walczę dalej, ale jakby ktoś miał coś ciekawego do napisania to czekam.
Nie widzę żadnych problemów w najnowszej weekly 9.50.
Sciagnij pierwsza paczke, rozpakuj. Rozpakowany folder umiesc gdzies, gdzie nie bedziesz go musial przesuwac. W preferencjach Opery->Zaawansowane->zawartosc - opcje wtyczek dodaj sciezke do tego folderu. Wykryj wtyczke i powinno dzialac.
Wszystko się oczywiście zgadza, tylko po co wrzucać to do jakiegoś nowego folderu? Zawartość paczki można poprostu wrzucić do
Coy mozna jak najbardziej (w zasadzie tak sie juz powinno robic). To co pisze to taka metoda profilaktyczna gdy wczesniej flash z repo nie zawsze chcial dzialac z Opera. Do tego testowalo sie duzo roznych pluginow np z MPlayera wiec zeby nie robic zamieszania ustawialem to w roznych folderach.
U mnie jest pewien problem z flashem, gdyz zwiesza mi sie po jakims czasie (czarny ekran).
Wszystko ladnie odczytuje widas flasha, ale w pewnym momencie (srodek animacji) robi mi sie brak kontrolki :/
quill pisze:U mnie jest pewien problem z flashem, gdyz zwiesza mi sie po jakims czasie (czarny ekran).
Wszystko ladnie odczytuje widas flasha, ale w pewnym momencie (srodek animacji) robi mi sie brak kontrolki :/
Tak się dzieje gdy masz flasha włączonego w więcej niż jednej zakładce. Jak będziesz miał otwartą tylko jedną zakładkę z animacją to powinno być git.
Sprobujcie nowej Opery 9.5b. Ma znacznie poprawiona obsluge flasha i takie kwiatki raczej nie wystepuja. Tylko najpierw skopiujcie sobie baze poczty gdzies indziej jesli uzywacie pocztowego klienta Opery bo zostanie przekonwertowana i nie bedzie mozliwosci jej cofniecia.
Nadal sie wiesza ale juz nie tak czesto Nie pozostaje mi nic tylko czekac na normalna wersje opery 9.5. Chyba ze ktos ma jeszcze jakas koncepcje :] (paczke z flashem instalowalem ze strony nie z repo)