Broadcom Corporation NetXtreme BCM5764M Gigabit Ethernet PCIe. Laptopa i tak pod kable nie będę podłączał bo po co ? Zwykle to bez neta jestem i tylko coś tam piszę w Code::Blocks. Zasysam ten obraz płyty. I tak, na extensie stawiam Debiana.Menel pisze:no tam gdzie chcesz postawić debiana? to ta extensa tak? skoro nie masz tam możliwości podpięcia kabla to netinstalka odpada. Pobierz pierwszy obraz płyty cd/dvd z drugiego linka i wrzuć na pena (po zainstalowaniu debiana będziesz musiał doinstalować firmware do karty wlan) prawdopodobnie do broadcoma ale sprawdź jeszcze (spod ubuntu w konsoli daj lspci i zobacz co to za karta tam siedzi)
Odinstalowywanie Ubuntu - Tylko jak ?
tak ale netinstalka potrzebuje połączenia z internetem a tego nie będzie jeżeli nie podłączysz lapa pod kabel, dlatego instaluj z normalnego cd/dvd.
co do karty to podałeś kartę lan a trzeba sprawdzić wlan ;> chyba, że nie będziesz potrzebował tam neta jak piszesz to nie musisz wrzucać firmwaru (ale nie będziesz miał wifi wtedy) i nie zainstalujesz nic chyba że sobie wszystkie płytki debiana z pakietami ściągniesz i z płyt będziesz instalował albo ręcznie ówcześnie pobrane...
co do karty to podałeś kartę lan a trzeba sprawdzić wlan ;> chyba, że nie będziesz potrzebował tam neta jak piszesz to nie musisz wrzucać firmwaru (ale nie będziesz miał wifi wtedy) i nie zainstalujesz nic chyba że sobie wszystkie płytki debiana z pakietami ściągniesz i z płyt będziesz instalował albo ręcznie ówcześnie pobrane...
Tak ustawione na pena. Jak dam F12 (czyli do biosa) to moge jeszcze bootować wybrane urządzenie więc tak bootuje bo i tak ubuntu się załącza po ustawieniu na pena.A to ma być jakaś specjalna technika ? Jak pisałem robie to z windowsa (w7 ultimate jak chcesz wiedzieć). Po prostu obraz zrzucam na pena. Typ plików to FAT32
no to wszystko jasne hehehe ok tak jak pisałem zainstaluj w ubuntu unetbootin
odpal i nim zgraj obraz na pena (musisz zrobić botowalnego pena, dlatego nie wystarczy wrzucić po prostu obrazu ot tak interfejs jest dziecinnie prosty na pewno ogarniesz
ps
na łindołsa znalazłem takie coś
http://www.dobreprogramy.pl/LinuxLive-U ... 31072.html
powinno zatrybić na tej siódemce
Kod: Zaznacz cały
sudo apt-get install unetbootin
ps
na łindołsa znalazłem takie coś
http://www.dobreprogramy.pl/LinuxLive-U ... 31072.html
powinno zatrybić na tej siódemce