Nie, niestety nie, ale za 2-3 dni będę w miejscu, gdzie jest lepszy internet i myślę, że lepiej będzie poczekać do tego czasu.
Mama przy okazji jedno pytanie: czy przy net install pobieram x.org, czy muszę go dopiero doinstalować?
To zależy.
jeśli będziesz instalował od zera to jak zaznaczysz środowisko graficzne to się sam zainstalije.
Natomiast jeśli będziesz kontynuował tę instalację co zacząłeś to podamy co polecenia aby sie zainstalowało co trzeba.
Dlatego pytałem o pożądane środowisko graficzne.
Dzięki za pomoc, gdy będę kontynuował instalację, to się odezwę.
Próbowałem z lepszym netem, ale również te same komunikaty wyskakiwały.
Może coś pomijam przy instalacji? Może trzeba zaznaczyć Serwer WWW albo Serwer DNS przy instalacji, a nie tylko podstawowe narzędzia systemu?
Tak pewnie zrobię, bo faktycznie nie damy z tym rady. Dzięki za odpowiedzi.
Hej,
Chciałbym wrócić do tematu, bo mam jedno pytanie odnośnie konfiguracji sieci podaczas instalacji. Co zrobić z nazwą hosta i domeny?
Czytałem tne poradnik: threads/743-Poradnik-instalacji-Debiana
Kto jest administratorem mojej sieci, żebym mógł się dowiedziec nazwy domeny i hosta? Do tej pory zostawiałem te pola puste, bo przeczytąłem gdzieś, że można to pominąc, a że nie miałęm pojęcia, co wpisać, więc chętnie to pomijałem. Nie znam się w ogóle połączeniach sieciowych. Mam intenret z UPC jeśli, to w ogóel coś może pomóc.
Pozdrawiam