Nie można zamontowa
- parrotlarch
- Beginner
No to ja mam chyba jeszcze ciekawiej. Audio mi sie nie montują (wywala błąd), ale mogę w Audacious kliknąć "odtwarzaj Audio CD" i działa! Jeśli chodzi o CD/DVD to raz się montują, a raz nie ... mało tego...zauważyłem, że często po zamontowaniu widać tylko część plików (plyta z albumami mp3 i widać na niej 3 foldery z 10!). Najpierw byłem przekonany, że mi nagrywarka wariuje, potem obwiniałem Lenny'ego i już chciałem stawiać obok Etcha dla próby, ale widzę, że problem jest niezależny od wersji systemu.
- parrotlarch
- Beginner
Te pliki sa raz widoczne, raz nie. Poza tym niedostępne nie są zawsze te same pliki. Po restarcie chwilowo problem znika, ale nie będe restartował komputera jak chcę płytę odczytać.
[ Dodano: 2007-10-05, 10:50 ]
Postawiłem wczoraj z ciekawości Etcha. Tam nie ma najmniejszych problemów. Zero błędów. W Lennym pewnie lada dzień się naprawi...
[ Dodano: 2007-10-05, 10:50 ]
Postawiłem wczoraj z ciekawości Etcha. Tam nie ma najmniejszych problemów. Zero błędów. W Lennym pewnie lada dzień się naprawi...
przy próbie odtwarzania jukiem wyskakuje następujący bład
[ Dodano: 2007-10-21, 13:34 ]
wygląda to tak jakbym miał niewystarczające uprawnienia
podobne problemy napotykam przy k3b
do których grup powinien należeć user żeby wszystko obslugiwał tzn możność nagrywania k3b itp
[ Dodano: 2007-10-21, 15:18 ]
problem rozwiązany
do grup cdrom floppy plugdev i powerdev nalezy dodac uzytkownika i haldaemon czyli
cdrom24:robin,haldaemon
do netdev dip video nazwe użytkownika
pozdrawiam
Kod: Zaznacz cały
ASSERT: "!name.isEmpty()" in /build/buildd/kdelibs-3.5.7.dfsg.1/./ kio/kio/kdirlister.cpp (969)
[ Dodano: 2007-10-21, 13:34 ]
wygląda to tak jakbym miał niewystarczające uprawnienia
podobne problemy napotykam przy k3b
do których grup powinien należeć user żeby wszystko obslugiwał tzn możność nagrywania k3b itp
[ Dodano: 2007-10-21, 15:18 ]
problem rozwiązany
do grup cdrom floppy plugdev i powerdev nalezy dodac uzytkownika i haldaemon czyli
cdrom24:robin,haldaemon
do netdev dip video nazwe użytkownika
pozdrawiam