Dzisiejsza aktualizacja sida

Ogólne pytania dotyczące systemu
soki
Beginner

Post autor: soki »

I proszę jeden dzień miną i już z aptitude nie ma problemu, z adeptem jest nadal ale nie wiem czy ten soft jest dalej rozwijany więc go wywaliłem.
spider

Post autor: spider »

Ja też się podepnę.
Po aktualizacji prawie cały compiz działa poprawnie. Mam jedynie problem z dekoracją okien. W autostarcie mam dorzucony compiz --replace i wszystko działa oprócz dekoracji okien.
Możecie coś doradzić?
yantar
Member

Post autor: yantar »

Sproboj dorzucic tak jeszcze emeralda do autostartu.
spider

yantar pisze:Sproboj dorzucic tak jeszcze emeralda do autostartu.
Dzięki, pomogło.

Został jeszcze jeden problem. Z początku wszystko jest ok, ale po pewnym czasie od włączenia komputera jak włączam jakiś film przez totema lub mplayera, pojawia się zielony ekran. Jest dźwięk, ale zamiast obrazu mam zielony ekran w oknie odtwarzacza. Filmy z iceveaselu działają bez zarzutu. Czemu tak się dzieje?
soki
Beginner

Post autor: soki »

spider pisze:...pojawia się zielony ekran...
Ale po restarcie Xów już jest OK tak?

Miałem podobnie i to chyba wina xorga, używam mplayera z nakładką kplayer i w ustawieniach wyświetlania obrazu wybrałem opcję "x11:X11"(przedtem "x11:XVideo") - pomogło i już nie ma efektu zielonego ekranu. Tak więc popróbuj zmienić sterownik obrazu(w ustawieniach mplayera)
spider

...popróbuj zmienić sterownik obrazu(w ustawieniach mplayera)
Zgadza się, po restarcie X'ów jest ok. Mam mplayer'a bez nakładki. Próbowałem wszystkich możliwych sterowników obrazu i nic to nie zmieniło.
ODPOWIEDZ