Stawi pisze:Chyba raczej ci chodzilo o `glxgears` ]
tak popierdzieliło mi się
ja mam radka 9600 czyli podobny osiągami. fglrx masz w całości usunięte? bo ja gdy miałem fglrx w systemie to miałem takie wyniki jak Ty, ale po usunięciu fglrx fps/y skoczyły do ~2000 .
jakie masz moduły w xorg.conf?
ja mam takie i teraz mam osiągi ~2000fps, a moduł dbe dodał mi parę(set) klatek na sekundę, spróbuj go zainstalować.
a i czy masz jeszcze zainstalowane takie pakiety:
kamil@kamil:~$ dpkg -l | grep mesa
ii libgl1-mesa-dri 6.5.1-0.5 A free implementation of the OpenGL API -- D
ii libgl1-mesa-glx 6.5.1-0.5 A free implementation of the OpenGL API -- G
ii libglu1-mesa 6.5.1-0.5 The OpenGL utility library (GLU)
ii mesa-common-dev 6.5.1-0.5 Developer documentation for Mesa
ii mesa-utils 6.3.2-2.1 Miscellaneous Mesa GL utilities
ii xlibmesa-dri 7.1.0-11 transitional package for Debian etch
ii xlibmesa-glu 7.1.0-11 transitional package for Debian etch
one wpływają na akcelerację na radkach z otwartymi sterami (przynajmniej u mnie).
Stawi pisze:I co to jest ten warning?
nie wiem, ale nie przejmuj się nim, też go mam i nie tylko ja, ale w niczym nie przeszkadza i wszystko działa.
Pakiety mam wszystkie te co podales, po fglrx nie ma sladu - przynajmniej tak mysle bo bylo purge kazdego pakietu.
Moze dlatego mam mniej bo mam composite wlaczone?
I czy jak dziala composite to automatycznie nie dziala OpenGL (chodzi mi dalej o te wygaszacze ;P) ?
Ale z drugiej strony armagetron dziala bez problemu - szczeze powiem jestem glupi teraz.........
"po fglrx nie ma sladu" == `dpkg -l | grep fglrx` nie zwraca nic
Wlaczone composite, w xconfie jest enabled, i tez w xconfie mam wpisane Load "glx".
Tak wogole to cale te composite, aiglx, xgl to tylko do takich bajerow jak compiz, beryl, przezroczystosc okienek i inne niepotrzebne zbytnio spowalniacze? ;P
Tak wogole to cale te composite, aiglx, xgl to tylko do takich bajerow jak compiz, beryl, przezroczystosc okienek i inne niepotrzebne zbytnio spowalniacze? ;P
AIGLX nie ma (przynajmniej nie powinien mieć) wpływu na fps'y, XGL ma wpływ. Wywal aiglx z xorg.conf i pokaż ile da Ci fps'ów, a następnie dodaj znowu i pokaż ile da Ci tym razem fps'ów.
No dobra, ale dalej nie wiem dlaczego nie dziala GL?
Sprobuj u siebie wlaczyc np. wygaszasz "Euforia (GL)" - powinna byc animacja, u mnie jest po klatce co 2-3sek, a co dziwne np. Armagetron dziala ladnie..
Na flglx dzialalo ladnie - poza przezroczystoscia.