Co jaki czas instalujecie system

Wszystko Off Topic
Partition

Post autor: Partition »

1133449943: Started emerge on: Dec 01, 2005 16:12:23
Asghan

Post autor: Asghan »

Gdy miałem winzgroze to reinstalka była tak średnio co miesiąc, a odkąd mam Linuxa to tylko kiedy zmieniałem dystrybucje plus 1 raz kiedy linuxa (wtedy jeszcze Mandriva 2006) maiłem od tygodnia i zacząłem się bawić plikami konf.
Frost

Post autor: Frost »

Oj, jak dobrze sobie ustawisz Win'a to wcale nie trzeba często formatować. Faktem jest jednak, że jeśli chodzi o awarie to Linux'a da się podnieść czego nie można powiedzieć o systemie z ikonki pod tym postem...
melon

Post autor: melon »

Witam,Debiana Etch zainstalowałęm 9 października 2006.Mam zamiar używać do kiedy będzie wspierany poprawkami bezpieczeństwa.PS wcześniej siedziałęm na Ubuntu.
fanatico
Beginner

Post autor: fanatico »

Generalnie uważam że macie rację , ale czasami sytuacja zmusza do natychmiastowego postawienia systemu w stan gotowości i czasami szybciej mi zainstalować system od nowa niż "grzebać" , ale oczywiście tylko w sytuacjach awaryjnych . Co prawda to prawda - okienka w moim życiu odchodzą w zapomnienie i jestem z tego powodu bardzo zadowolony :-) .Jednak moja rodzinka nie ma takiego przekonania do Linuksa :-P a i co lepsze bardzo lubią psuć wszystko co związane z kompem - średnia 2-3 razy dziennie muszę coś poprawiać :-P , więc czasami poprostu z awarii spowodowanej pod Windowsem i konieczności reinstalowania wynikają moje problemy.Ale jakoś powoli dchodzę do wprawy :mrgreen:
Awatar użytkownika
tanatos
Beginner

Post autor: tanatos »

Ja usunąłem windowsa, porobiłem konta wszystkim domownikom w debianie, w kdm włączyłem listę wyboru użytkowników i postawiłem rodzinę przed faktem dokonanym - musieli się przestawić ;-) Teraz po kilku miesiącach są zadowoleni z Debiana, przynajmniej im się "nie wiesza" i nie ma zabawy z wirusami, tylko czasem brat narzeka, że np gry powoli działają w stosunku do winxp, ale to wina mojego sprzętu, który czasy świetności ma już za sobą.
ODPOWIEDZ