Nie mogę zainstalować flasha od Adobe bo nie ma go pod moją architekturę? Potrzebowałbym amd64 a jest tylko pod i386.
Na dole strony jest lista architektur:
http://packages.debian.org/testing/soun ... extrasound
Adobe Flash Player - jak to si
Iiii...?Utumno pisze:http://www.debian.linux.pl/viewtopic.php?t=11372
Wiem, ze jest ale nie pod amd64...
A ja radzę tak:
Usunąć Linuksa i zainstalować Windows XP sp3 + Firefox.
W takim systemie instalacja flasha polega na wejściu z firefoksie na stronę adobe.com i naciśnięcie przycisku instaluj
I to działać będzie od razu bez pisania tematów na forum.
To niestety taka różnica pomiędzy Linuksem a Windowsem.
Linux oferuje masę niepotrzebnych opcji i gadżetów, ale żeby zrobić w nim najprostszą rzecz trzeba poświęcić temu godziny, dni czy tygodnie.
A Windows wystarczy kliknąć dwa razy i cała praca wykona się sama.
No niestety ale Linuksy są żenujące jeśli chodzi o instalowanie czegokolwiek poza gadżetami, których ci nie potrzeba.
Porównaj instalację mysql pod Linux i Windows.
W Windows 2 kliknięcia na plik .exe w Linuksie musisz najlepiej skrypt napisać lub mieć manuala pod ręką z komendami jakie należy wpisywać aby zainstalować. ¯enada!
Zauważyłem ostatnio że na liście pakietów w Debianie są tysiące domyślnie wgranych na płyty ale nigdy nie tych, które są najbardziej popularne i potrzebne - nawet jak wybierzesz, że chcesz predefiniowany pakiet ustawień WWW serwer - to php, mysql itd. musisz instalować sam. ¯enada.
A w standardzie powinno być:
PHP5, MYSQL 5, nowy flash, kodeki video DIVX/XVID itp., edytor WWW tekstowy coś jak Pajączek itp.
Usunąć Linuksa i zainstalować Windows XP sp3 + Firefox.
W takim systemie instalacja flasha polega na wejściu z firefoksie na stronę adobe.com i naciśnięcie przycisku instaluj
I to działać będzie od razu bez pisania tematów na forum.
To niestety taka różnica pomiędzy Linuksem a Windowsem.
Linux oferuje masę niepotrzebnych opcji i gadżetów, ale żeby zrobić w nim najprostszą rzecz trzeba poświęcić temu godziny, dni czy tygodnie.
A Windows wystarczy kliknąć dwa razy i cała praca wykona się sama.
No niestety ale Linuksy są żenujące jeśli chodzi o instalowanie czegokolwiek poza gadżetami, których ci nie potrzeba.
Porównaj instalację mysql pod Linux i Windows.
W Windows 2 kliknięcia na plik .exe w Linuksie musisz najlepiej skrypt napisać lub mieć manuala pod ręką z komendami jakie należy wpisywać aby zainstalować. ¯enada!
Zauważyłem ostatnio że na liście pakietów w Debianie są tysiące domyślnie wgranych na płyty ale nigdy nie tych, które są najbardziej popularne i potrzebne - nawet jak wybierzesz, że chcesz predefiniowany pakiet ustawień WWW serwer - to php, mysql itd. musisz instalować sam. ¯enada.
A w standardzie powinno być:
PHP5, MYSQL 5, nowy flash, kodeki video DIVX/XVID itp., edytor WWW tekstowy coś jak Pajączek itp.
-
- Beginner