nVidia - instalacja sterowników
robiłam wszystko według opisu i był ok do tego momentu:
Kod: Zaznacz cały
claudii:/home/claudii# nvidia-xconfig
Using X configuration file: "/etc/X11/xorg.conf".
Naruszenie ochrony pamięci
Czyli jeśli użyje te http://grizach.servebeer.com/nvpatch/#1 sterowniki zamiast normalnych to powinno się wszystko bez problemu skompilować?
czesmir, niby powinno, ale ja miałem z nimi problem (wersja 1.0-9639, taki sam miał JarekMk w tym temacie). Musiałem ręcznie przerabiać oryginalne sterowniki. BTW, tematów o problemach ze sterownikami NVIDIA jest ostatnio sporo na forum. Rosną jak grzyby po deszczu.
Witam Was!
Kilka dni temu, przesiadłem się z Fedory na Debiana. Z informacji zawartych na forum bezproblemowo poradziłem sobie z konfiguracją, ale jak to bywa, pojawiło się kilka problemów. Po zainstalowaniu Nvidii (GeForce2 Ti - legacy) w KDE po uruchomieniu Menu->Centrum sterowania zawiesza się system i zdarza się to również, ale rzadziej, z innymi aplikacjami. Miał ktoś podobny problem?
Aha, zapomniałem dodać, że akceleracja jest na 100%.
Kilka dni temu, przesiadłem się z Fedory na Debiana. Z informacji zawartych na forum bezproblemowo poradziłem sobie z konfiguracją, ale jak to bywa, pojawiło się kilka problemów. Po zainstalowaniu Nvidii (GeForce2 Ti - legacy) w KDE po uruchomieniu Menu->Centrum sterowania zawiesza się system i zdarza się to również, ale rzadziej, z innymi aplikacjami. Miał ktoś podobny problem?
Aha, zapomniałem dodać, że akceleracja jest na 100%.