Serwer WWW na Debianie Lenny - instalacja

Konfiguracja serwerów, usług, itp.
Awatar użytkownika
lessmian2
Member

Post autor: lessmian2 »

Szczerze mówiąc, to nie bardzo rozumiem co Ty chcesz nam przekazać ;) Napisz może bardziej szczegółowo co zbroiłeś.
Hadouken

Post autor: Hadouken »

Do pliku (np. index.html) wpisałem skrypt z mojego pierwszego postu w tym temacie, wrzucam plik (index.html) na serwer www, ten który pomagaliście mi instalować.
W mojej przeglądarce w miejsce adresu (czyli tu gdzie teraz mam[url= http://debian.linux.pl/[/url) wpisuję:

Kod: Zaznacz cały

ip_server/index.html
i w tym miejscu gdzie dodałem skrypt mam taki napis:

Zresetowano"); } else { echo("Nie połączono"); } print_r($polaczenie); var_dump($polaczenie); ?> 
I to oznacza, że skrypt nie zadziałał.
Awatar użytkownika
lessmian2
Member

Może się nie znam, ale od kiedy skrypty php zapisuje się w plikach o rozszerzeniu .html? Apache ma powiązane z typami plików odpowiednie zachowania, więc nic dziwnego że skrypt nie jest interpretowany tylko wyświetlany. Zmień nazwę pliku na np. index.php i wtedy sprawdź.
gothye

Post autor: gothye »

Chyba, że masz .htaccess, który pliki z rozszerzeniem html traktuje jak php wtedy jest w porządku, ale zrób plik index.php z podstawową formułką:

<?php
phpinfo();
?>
Awatar użytkownika
lessmian2
Member

gothye pisze:Chyba, że masz .htaccess
Oczywiście, jest to prawdą. Tylko że Hadouken nie pisał że używa mod_rewrite więc nie brałem tego pod uwagę.
ODPOWIEDZ