Czy instalacja Debiana nie mija si

Ogólne pytania dotyczące systemu
Rad
Member

Post autor: Rad »

cordial pisze:"Jeżeli znasz Slackware'a, znasz Linuksa... jeżeli znasz Red Hata, to znasz tylko Red Hata".
Hehe, śmieszy mnie to powiedzenie - zostało ukute przez jakichś fanatycznych fanów slackware, którzy na innych patrzą z góry. Nie trawię takiego zachowania.
Awatar użytkownika
darkwater
Junior Member

Post autor: darkwater »

@cordial
To samo można powiedziać o Gentoo - imo wymaga od użytkownika więcej niż slackware. Podstawy wszystkich systemów uniksowych są praktycznie takie same więc znając bardzo dobrze np freebsd z linuksem również sobie poradzisz bez problemów.
cordial

Post autor: cordial »

darkwater pisze:@cordial
To samo można powiedziać o Gentoo - imo wymaga od użytkownika więcej niż slackware. Podstawy wszystkich systemów uniksowych są praktycznie takie same więc znając bardzo dobrze np freebsd z linuksem również sobie poradzisz bez problemów.
Zgadzam się z Tobą, znając dobrze FreeBSD poradzisz sobie z Linuksem bez problemu.
Tylko że rozmowa dotyczyła dystrybucji Linuksa, jak i mój cytat z tego co pamiętam.

Natomiast w kwestii Gentoo nie wypowiadam się, nie znam, nie mam potrzeby na razie poznawać.

Pozdr.
KarolOssowski

Post autor: KarolOssowski »

Tylko że rozmowa dotyczyła dystrybucji Linuksa, jak i mój cytat
z tego co pamiętam.
pytanie było czy warto zainstalować
Debiana czy Ubuntu :-P nie było mowy o slackware, ani żadnych innych
dystrybucjach
cordial

Post autor: cordial »

Trafna uwaga.

Przyznaję się do błędu, w kwestii uogólnienia rozmowy jedynie do dystrybucji Linuksa.
ODPOWIEDZ