GNOME
-
Ja mialem taki przypadek jak ty, ale udalo sie to naprawic,sprobuj zainstalowac usuniete pakiety jeszcze raz, przy probie instalacji niektorych pakietow wystapil problem z jedna biblioteka bo sie zaktualizowala do wersi 2.20. Wyszukalem w necie ta biblioteke w wymaganej wersji 2.18.3 i reszta poszla jak po masle. po kolejnych 2 dniach problem sam sie rozwiazal gdyz weszly nowe aktualizacje w gnome i moglem spokojnie zaktualiowac do 2.20. Nie pamietam w tej chwili nazwy tej biblioteki dlatego jej nie przytaczam.
-
Jak się czegoś nie wie albo jak coś nie działa to najlepiej powiedzieć że to gówno. Apt powywalał ci pakiety bo po upgradzie gnoma do 2.20 nie byłoby spełnionych dla nich zależności i tyle. Moim zdaniem to bardzo mądre zachowanie.miszmaniac pisze:Już sobie poradziłem. Nigdy więcej upgrade'u przy pomocy apt-get.
Nic dziwnego, ze polecają aptitude
-
Apt nie powywalał mi pakietów:P Po za tym nigdzie nie napisałem, że to gówno.
Po zrobieniu dist-upgrade pakiet gnome-games czy jakiś tam podobny nie był dołączony do 2.20 i apt nie chciał zainstalować gnome'a, twierdząc, że pakiety są w konflikcie. Po usunięciu go za pomocą apt-get remove dalej pozostawał ten sam błąd. Po wpisaniu aptitude install gnome, posprawdzał sobie, napisał co usunie a co doda i zadziałało.
Głupio tylko, że gierki gnomowe zniknęły:/ Lubiłem grać te kulki
Po zrobieniu dist-upgrade pakiet gnome-games czy jakiś tam podobny nie był dołączony do 2.20 i apt nie chciał zainstalować gnome'a, twierdząc, że pakiety są w konflikcie. Po usunięciu go za pomocą apt-get remove dalej pozostawał ten sam błąd. Po wpisaniu aptitude install gnome, posprawdzał sobie, napisał co usunie a co doda i zadziałało.
Głupio tylko, że gierki gnomowe zniknęły:/ Lubiłem grać te kulki
miszmaniac pisze:Apt nie powywalał mi pakietów:P Po za tym nigdzie nie napisałem, że to gówno.
miszmaniac pisze: Potem apt mi pogłupiał, odinstalowałem Gnome, a przy okazji apt wywalił compiza, gtk i inne
Głupi, gówno to to samo :-/miszmaniac pisze:Głupi apt
Ja u siebie próbowałem zrobić upgrade do 2.20 to też musiał mi wywalić pare programów np. compiz. gedit (którego aktualnie w wersji 2.20 nie ma) bo potem zależności nie było. Poczekam aż napłyną wszystkie pakiety.
http://www.master.pl/~wiedzmin/dfu/menu/manifest.html
może tutaj znajdziesz choć część odpowiedzi. pozatym zawsze możesz samodzielnie skompilować i używać gnoma na nieco stabilniejszej niż sid platformie systemowej.
może tutaj znajdziesz choć część odpowiedzi. pozatym zawsze możesz samodzielnie skompilować i używać gnoma na nieco stabilniejszej niż sid platformie systemowej.