To pociągnij z repo. Ubuntu. Jeśli nie odpali, to trudno, będziesz musiał kombinować dalej! System przy bootowaniu się nie wysypie, ponieważ CF trzeba odpalić ręcznie. Komputer też Ci raczej nie spłonie a uwierz mi, że naprawdę waro ;-)Nie pracuje na linuxie od wczoraj....mowie ze stwierdzil ze NIE MA..to NIE MA...szukalem nawet
Compiz Fusion - Jak zdoby
[quote="lukas"]Komputer też Ci raczej nie spłonie a uwierz mi, że naprawdę waro ]
Ja jak szukam jakiejś paczki po googlach to aby wpisuje .deb i nie patrzę czy dla debiana czy ubuntu
A co do tematu - jak zrobić tak jak na tym screenie:
żeby pulpity były 2 na górze i dwa na dole i żeby była normalna kostka (czy wogóle takie coś się da?) Bo aktualnie mam pulpitów 4 i wirtualny rozmiar poziomy na 1 ustawiony. I właśnie pokazuje mi te 4 pulpity w jednej linii. A jak zrobię to po 2 i drugie 2 to znów nie mam kostki tylko płaszczyzne z dwóch stron pulpitów (a na panelu pojawia się 2 na górze i 2 na dole). Czy da się to ze sobą jakoś pogodzić?
Ja jak szukam jakiejś paczki po googlach to aby wpisuje .deb i nie patrzę czy dla debiana czy ubuntu
A co do tematu - jak zrobić tak jak na tym screenie:
żeby pulpity były 2 na górze i dwa na dole i żeby była normalna kostka (czy wogóle takie coś się da?) Bo aktualnie mam pulpitów 4 i wirtualny rozmiar poziomy na 1 ustawiony. I właśnie pokazuje mi te 4 pulpity w jednej linii. A jak zrobię to po 2 i drugie 2 to znów nie mam kostki tylko płaszczyzne z dwóch stron pulpitów (a na panelu pojawia się 2 na górze i 2 na dole). Czy da się to ze sobą jakoś pogodzić?
Wiec tak....zainstalowalem...ale jest kilka spraw 1. brak obramowania okien 2. nie widac zadnych efektow oprocz przezroczystoci ktora moge wywolac 3. jaka powinna byc konfiguracja xorga do tego compiz fusion? 4. tak jak mowilem wczesniej aptitude nie widzi w repo tego pakietu od zarzadzania configiem compiza...jezeli ktos bedzie mogl pomoc z ktoryms z powyzszych punktow to bede wdzieczny..
Ja to odpalam na Intelowskiej grafice z wolnymi sterownikami. Na PC i karcie ATI nie chodzi, ponieważ używam niewolnych sterowników. W Xorgu nic nie musiał grzebać- sam dodał:
To, że masz problemy jest prawdopodobnie spowodowane paczkami z Ubuntu!
Kod: Zaznacz cały
Section "Extensions"
Option "Composite" "Enable"
EndSection
Zainstalowałem z paczek dla ubuntu i nie chce działać. Jedyne efekty jakie widać to przezroczyste menu - zero animacji, nawet na inny pulpit nie da się przełączyć. Chciałem zobaczyć czy beryl pójdzie (bo debian wczoraj instalowany) i poszedł bez problemów. Więc albo brakuje jakiejś biblioteki albo nie chce działać dlatego że jest z paczek ubuntu
Przy instalacji compizconfig-settings-manager aptitude wypluwa:
Skąd wziąć python 2.5?
Przy instalacji compizconfig-settings-manager aptitude wypluwa:
Następujące NOWE pakiety zostaną zainstalowane:
compizconfig-settings-manager
0 pakietów uaktualnianych, 2 instalowanych, 0 do usunięcia i 58 nie uaktualnianych.
Do pobrania 534kB archiwów. Zajęte po rozpakowaniu: 2859kB.
Następujące pakiety mają niespełnione zależności:
python-compizconfig: Wymaga: python (>= 2.5) ale zainstalowana jest wersja 2.4.4-6.
Resolving dependencies...
Nie można rozwiązać problemów z zależnościami!
Przerwane.
Troche dziwne bo python 2.5 jest w repo (jakies 1,5 tygodnia temu aktualizowalem, inna sprawa ze troche ta wersja 2.5 mi namieszala)
Sproboj:
Sproboj:
aptitude dist-upgrade
A może ma to coś wspólnego z:
PS. Właśnie leci
Następujące pakiety zostały zatrzymane:
...
python-glade2 python-gtk2
aptitude dist-upgrade
[quote="""]
Co ciekawe mam ten sam problem
Następujące NOWE pakiety zostaną zainstalowane:
compizconfig-settings-manager
0 pakietów uaktualnianych, 2 instalowanych, 0 do usunięcia i 58 nie uaktualnianych.
Do pobrania 534kB archiwów. Zajęte po rozpakowaniu: 2859kB.
Następujące pakiety mają niespełnione zależności:
python-compizconfig: Wymaga: python (>= 2.5) ale zainstalowana jest wersja 2.4.4-6.
Resolving dependencies...
Nie można rozwiązać problemów z zależnościami!
Przerwane.
Co ciekawe mam ten sam problem
aptitude dist-upgrade