Lxqt

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
Awatar użytkownika
dedito
Moderator

Post autor: dedito »

To faktycznie niewiele wiem o tej dystrybucji.
Zakładałem, że skoro istnieje już wiele lat i na jego bazie powstaje choćby Mint to można uznać, że wyrósł już z chorób wieku dziecięcego.
Kończę bo robi się tu mały OT.
Awatar użytkownika
Menel
Member

Post autor: Menel »

był okres kiedy to była całkiem dobra w miarę stabilna i przyjemna w użytku dystrybucja ale to już dawno temu i nie prawda...
Awatar użytkownika
neo86
Beginner

Post autor: neo86 »

Menelu Drogi masz tu trochę racji... Ubuntu nawet teraz wywołuje pożary laptopów! Zobacz TUTAJ.

(sorry za OT ale nie mogłem się powstrzymać jak to zobaczyłem na forum Ubuntu...)
Awatar użytkownika
Menel
Member

Post autor: Menel »

bez przesady kolo miał zasyfiony i zaniedbany sprzęt to i się mu zgrzał, akurat tu ubuntu nie ma z tym nic wspólnego.

Jeszcze się nie spotkałem z uszkodzeniem fizycznym sprzętu spowodowanym wadliwym osem czy wirami (no może poza opowieściami o osławionym czarnobylu;> ale to ponad dekadę temu. Teraz się nie robi takich rzeczy, bo i nie ma potrzeby. Bardziej intratnym interesem jest wciągnięcie kompa do botnetu, zbieranie informacji i tym podobne sprawy wykorzystujące jak najdłużej zainfekowany komputer bez wiedzy właściciela a nie psujące go;>
ODPOWIEDZ